ЗСУ відрізає орків на Херсонщині, а окупанти продовжують перетворюватися на добрива: як минув 150 день війни (Відео)

ЗСУ ліквідували ще близько двохсот сорока загарбників

Відрізаємо шляхи відходу. Збройні Сили завдали нового удару по переправах тимчасово окупованої Херсонщини. Цього разу били по Дар’ївському мост через річку Інгулець. Інформацію підтвердив депутат херсонської облради Сергій Хлань. Окупанти вже поширили відео з наслідками влучання. У споруді зо пів десятка хірургічно чітких отворів. Так само, як це було кілька днів тому з Антонівським мостом біля Херсона. Загарбникам натякають, що для ЗСУ немає жодної проблеми відрізати росіян від гілок постачання. І підготовча робота щодо контрнаступу на півдні не зупиниться. У британській розвідці резюмують, що у разі блокування військ ворога в Херсоні це стане серйозною поразкою для росії. Як військовою, так і політичною. Тож чекаємо, що таких відео, яке публікують бійці 518-го батальйону спецпризначення зі звільненої на початку липня Іванівки найближчим часом стане набагато більше.

Навіть на окупованих територіях ворогу ніде ховатися. За словами чільника Луганської обласної військової адміністрації, в Лисичанську стався вибух у місцевій будівлі суду. російські військові саме влаштували там нараду. Попередньо до п’ятдесяти окупантів більше ніколи не зможуть висловити свою цінну думку на загальних зборах.

І вибухи лунали не лише на Луганщині. В окупованій Горлівці, що поблизу Донецька знову відбулися аномальні події на місцевих складах із російським боєкомплектом. Очевидці вже оприлюднюють у соцмережах відео з потужними вибухами.

Окупанти, вочевидь, за минулу добу вціліли не всі. ЗСУ ліквідували ще близько двохсот сорока загарбників. Знищили ще 4 російських танки, 9 бойових броньованих машин, одну артилерійську систему, дві ворожі РСЗВ і 17 одиниць автомобільної техніки. Також підбито ще один безпілотник.

Харківщина під вогнем. Минулої доби російські обстріли забрали життя 74-річної жінки в Золочівській громаді, ще четверо людей поранені. У суботу зранку ворог знову вдарив по місту – попередньо, з реактивних систем залпового вогню. Також використав і важку артилерію. Поранена одна людина. Головна ціль для росії – винятково цивільні будівлі. Серед них університет міського господарства. Поліція документує усі наслідки і докази злочинів, щоби в майбутньому використати це в судах проти країни-агресорки.

“Артилерійські снаряди, осколково-фугасні, калібру 152 мм влучили по цивільних будинках. Всі матеріали, які будуть зібрані слідчими, будуть передані до прокуратури, до Служби безпеки України, для подальшого їх використання щодо звинувачення російської федерації у геноциді проти мирного населення Харкова”, – наголосила речниця ГУНП у Харківській області Олена Баранник.

Засіяний город – там, де раніше російський танк ніс смерть та руйнування. У Великій Димерці, що поблизу Києва місцевий фермер вирішив не прибирати згорілий танк окупантів. Хотів навіть скласти докупи відірвану башту та корпус, але будівельний кран не впорався.

“Ну ми 14 виїхали, а 15 вони заїхали, казали, сюди. Сусіди жили тут. З ними тиждень вони сиділи. А приїхали 8 – оце ж воно так було. Оце, що башню трохи повернули – приїжджав кран, я просив, але він її не підняв. Хотіли до купи зібрати, а воно не піднялося”, – підсумував фермер Валерій.

Екіпаж цього панцерника певно планував переможний парад на Хрещатику. Але тепер єдине завдання для нього, як і для сотні таких самих російських танків – це залишатися нагадуванням про відірвані від життя імперські амбіції росії. І далі іржавіти в оточенні яскравих квітів та української городини.

Олексій Пасак, “5 канал”

Читайте також: Ще 240 пакетів з добривами: рашисти активно дохнуть на Краматорському, Криворізькому та Бахмутському напрямках 

Робіть свій внесок у перемогу – підтримуйте ЗСУ.

Головні новини дня без спаму та реклами! Друзі, підписуйтеся на “5 канал” у Telegram. Хвилина – і ви в курсі подій.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *