“ЗСУ готують ґрунт для контрнаступу на півдні України” – у CNN розповіли подробиці (Відео)

США вважають, що довгоочікуваний контрнаступ включатиме поєднання повітряних і наземних операцій

Збройні сили України почали операцію з “формування” на півдні країни, щоб підготувати поле бою для значного українського контрнаступу. Про це CNN заявили два високопоставлені американські чиновники, повідомляє CNN.

Формуючі операції є стандартною військовою практикою перед наступом і включають завдання ударів по системах озброєння, командуванню та управлінню, складах боєприпасів та інших цілях, щоб підготувати поле бою для запланованих наступів.

Чиновники, які були ознайомлені з розвідувальною інформацією, розповіли: США вважають, що довгоочікуваний контрнаступ включатиме поєднання повітряних і наземних операцій.

За словами високопоставленого американського посадовця, плани з’явилися після того, як війна росії в Україні перевалила за шестимісячний рубіж. При цьому американські оцінки показують, що рф змогла перекинути на фронт менше підрозділів, ніж передбачалося спочатку.

Чиновники стверджують, що багато з існуючих підрозділів – які росія організовує в бойові тактичні групи (БТГ), що складаються з піхоти, танків, артилерії і ППО – розгорнуті нижче від штатної чисельності, а деякі навіть удвічі менше. 

Нагадаємо, сьогодні раніше ЗСУ почали наступальні дії на Херсонщині

На Херсонщині справді йде контрнаступ ЗСУ, але сили противника досить потужні.

Як повідомляв 5.UA, вранці 24 лютого росія розпочала повномасштабну війну проти України. По кількох військових об’єктах у Києві, Харкові та Дніпрі були завдані ракетні удари, а війська рф перейшли кордон під Харковом.

ЗСУ, всі спеціальні та силові служби держави були підняті за тривогою. Ворог почав інтенсивні обстріли підрозділів ЗСУ на сході – українська армія дає відсіч російським військам. В екстреному режимі працює Рада національної безпеки й оборони. Запроваджено воєнний стан. Україна офіційно направила позов проти російської федерації до Міжнародного суду ООН у Гаазі.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *