ЗСУ завдали потужного удару по окупантах у Херсоні, на півдні знищено понад 40 загарбників та 5 складів із боєприпасами

Авіація ЗСУ завдала по ворогу дев’ять ударів, а ракетно-артилерійські підрозділи виконали 310 вогневих завдань

російські окупанти продовжують зазнавати втрат. Підтверджено ще одне точне влучання 24 вересня цього року по району зосередження ворожої техніки на території промислової зони в межах міста Херсон. Попередньо, противник втратив до 10 одиниць військової техніки, втрати в особовому складі уточнюються. Про це йдеться в оперативній інформації Генерального штабу ЗСУ у соціальній мережі Facebook.

За минулу добу на Південнобузькому напрямку ЗСУ знищили 43 російських військових, 13 одиниць техніки, а також п’ять складів боєприпасів. Таку інформацію оприлюднило Оперативне командування “Південь”.

“Обстановка в операційній зоні на Південнобузькому напрямку стабільно складна, але контрольована. Противник у спробах протистояння нашим активним діям вишукує різноманітні варіанти. Поблизу Архангельського диверсійно-розвідувальною групою до 10 осіб намагався перевірити міцність наших позицій. Унаслідок бою зазнав втрат і ретирувався. По рубежу потенційного просування наших підрозділів здійснює мінування протипіхотними та протитанковими мінами”, – йдеться в повідомленні.

Для забезпечення можливостей підтягування резервів та запасів, зокрема з тимчасово окупованого Криму, росіяни не полишають спроб облаштування нових переправ також на Каховському напрямку.

На Херсонщині, у Бериславському районі, знищено безпілотник-розвідник. На Миколаївщині силами Протиповітряної оборони припинено спробу чергової атаки дрона-камікадзе типу “Шахід-136”. Його знищено у повітрі над відкритою місцевістю. Без руйнувань та людських втрат.

У Бериславському районі Херсонщини воїнами зенітної ракетної бригади збитий російський штурмовик Су-25. Для порятунку російського пілота окупанти відправили гелікоптер Мі-8, який також був успішно знищений нашими зенітниками.

Авіація ЗСУ завдала по ворогу дев’ять ударів, а ракетно-артилерійські підрозділи виконали 310 вогневих завдань. Відпрацьовано удари по району зосередження ворожого озброєння та техніки на Бериславщині, посилено вогневий контроль Антонівського мосту, унеможливлено використання альтернативного руху на переправі в районі Нової Каховки.

Як повідомляв 5.UA, вранці 24 лютого росія розпочала повномасштабну війну проти України. По кількох військових об’єктах у Києві, Харкові та Дніпрі були завдані ракетні удари, а війська рф перейшли кордон під Харковом.

ЗСУ, всі спеціальні та силові служби держави були підняті за тривогою. Ворог почав інтенсивні обстріли підрозділів ЗСУ на сході – українська армія дає відсіч російським військам. В екстреному режимі працює Рада національної безпеки й оборони. Запроваджено воєнний стан. Україна офіційно направила позов проти російської федерації до Міжнародного суду ООН у Гаазі.

Головні новини дня без спаму та реклами! Друзі, підписуйтеся на “5 канал” у Telegram. Хвилина – і ви в курсі подій.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *