ЗСУ модернізували МіГ-29 для використання американських ракет AGM-88 – Пентагон

Наявність протирадіолокаційних ракет вже створює проблеми для російського ППО та контрбатарейних радарів

Українські військові модернізували винищувачі МіГ-29, аби з них можна було запускати протирадіолокаційні ракети AGM-88 HARM американського виробництва. Про це повідомили у Пентагоні, підтвердивши, що ЗСУ запускають ці ракети із власних винищувачів.

Зазначається, що використання цих ракет українськими військовими уже створює проблеми для російського ППО та контрбатарейних радарів, які рашисти використовують для виявлення РСЗВ, у тому числі західних.

Про передачу Україні ракет у Пентагоні повідомили вже після того, як російські окупанти почали скаржитися на виявлення фрагментів цих ракет на знищених позиціях окупаційних військ.

“Літак, з яким вони інтегрували HARM, це їхній літак МіГ (MiG aircraft). Вони насправді успішно інтегрували це таким чином, що ми визначили це, як технічно здійсненним, і, виходячи з цього ми надали їм цю можливість”, – повідомив представник Пентагону під час брифінгу для преси.

Як повідомляв 5.UA, Пентагон уперше підтвердив передачу Україні “певної кількості” протирадіолокаційних ракет

Зауважимо, раніше у Пентагоні не оголошували про надання ЗСУ протирадіолокаційних ракет. Проте у липні міністр оборони України Олексій Резніков анонсував отримання такого озброєння від США.

Головні новини дня без спаму та реклами! Друзі, підписуйтеся на “5 канал” у Telegram. Хвилина – і ви в курсі подій.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *