З’явилися супутникові фото Кримського мосту після часткового занурення під воду

Одразу дві компанії оприлюднили свої світлини – із різним наближенням і під різним кутом

У мережі з’явилися супутникові світлини пошкодженого Кримського мосту, на якому в суботу, 8 жовтня, прогримів вибух.

Спочатку знімки опублікувала компанія PlanetScope у Twitter.

“Ця пара зображень PlanetScope, зроблених з різницею в один день, 7 і 8 жовтня 2022 року, показує пошкоджений міст через Керченську протоку після потужного вибуху сьогодні. Це єдиний міст, який з’єднує Кримський півострів з материковою частиною росії”, – йдеться у дописі.

Трохи згодом журналіст Крістофер Міллер виклав у Twitter супутникові фото незаконної переправи вже від Maxar Technologies.

“На нових супутникових знімках видно пожежу, руйнування та наслідки сьогоднішнього ранкового вибуху на Кримському мосту. Видно значні структурні пошкодження та гелікоптер, який наближається, щоб загасити вогонь. Кадри люб’язно надано компанією Maxar”, – написав він.

Нагадаємо, ранком суботи, 8 жовтня, на так званому Кримському мосту стався потужний вибух, після якого ще й загорілися залізничні цистерни з паливом. У “слідчому комітеті” рф повідомили про загибель трьох людей. Вітчизняні ЗМІ вказують, що це може бути спецоперація СБУ.

У Криму після розголосу про вибух почалася паніка – порожні банкомати, черги на АЗС, обмеження на продаж бакалії.

А в МВС пояснили, що пошкодження переправи ускладнює окупантам постачання всього необхідного на півострів – від продовольства і пального, до зброї. Загарбникам для переправи Керченською протокою доведеться використовувати пороми.

У Міноборони України нагадали, що це вже другий символ російської влади в українському Криму – разом із крейсером “Москва”, який теж уже на дні. Тим часом мережа теж вибухнула – потужною хвилею тематичних мемів.

Президент Зеленський у відеозверненні прямо не коментував вибух на Кримському мості, але натякнув на нього і наголосив, що Україна неминуче поверне усі свої території. А в ОП вказали, що удар по мосту – може бути спецоперацією і російських силовиків. 

Також у мережі вже з’явилися супутникові знімки пошкодженої переправи.

Головні новини дня без спаму та реклами! Друзі, підписуйтеся на “5 канал” у Telegram. Хвилина – і ви в курсі подій.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *