Зігрітися, підзарядити гаджети й погратися з дитиною: на вокзалі Харкова відкрили “Пункт незламності” (Відео)

Попри всі намагання ворога зіпсувати українцям свята, ситуація з енергетикою Харківщини – стабільна

На вокзалі у Харкові з’явилася фортеця незламності. Її відкрили напередодні нового року. Вона одразу зацікавила не лише пасажирів, а й тих, хто мешкає поруч.

“У кого немає можливості зарядити телефон серед міста, то можна прийти і все це зробити. Погрітися – чай, кава”, – зазначає житель Харкова Олександр.

“Ми намагаємося зранку – зарядили телефон, потім світло вимкнули – нам вистачає на день. Якщо треба буде терміново, то прийдемо, звісно. У принципі 15 хвилин ходьби живемо, тому недалеко”, – каже Тетяна.

Тут відігріють та підзарядять. Пункт відкритий для всіх, хто потребує допомоги. Є генератор, буржуйки на випадок блекаутів.

“Можна підзарядити телефон, є такі підзарядні пристрої. Можна попити чай, каву із пряниками, зі смаколиками”, – пояснює чергова по залу Світлана Конотоп.

Приміщення невелике, розраховане на 7 десятків людей. Але кількість відвідувачів залежить від ситуації у місті, кажуть волонтери, які допомагають залізниці.

“Залежить від того, чи є світло, чи нема світла, залежить від того, наскільки змучені люди, які потрапляють на вокзал, залежить від людей, які тікають з деокупованих територій, в яких немає коштів, немає можливості придбати. І ось такі “Пункти незламності” на вокзалі вони дають можливість людям перепочити, попити чаю, кави, випити води і заспокоїтися”, – наголошує локальний лідер World central Kitchen в місті Харківської області Світлана.

На випадок повітряної тривоги є окремий пункт підзарядки ґаджетів. Його організували у більш захищеному приміщенні.

“Люди, які знаходяться у “Пункті незламності”, переходять сюди і мають змогу підзарядити свій телефон”, – додає відповідальна у “Пункті незламності” Тетяна Олійник.

Поряд – дитяча кімната, яку організували за сприяння спеціалізованої організації ЮНІСЕФ. В очікуванні потягу малеча тут може зайняти себе малюванням та іграми.

“До свят у нас десь в середньому 150-200 людей за день, ми працюємо з 8-ї до 10-ї, а з батьками десь до 500 людей за день”, – розповідає старший адміністратор дитячої точки ЮНІСЕФ “Спільно” Денис Спаський.

Попри всі намагання ворога зіпсувати українцям свята, ситуація з енергетикою Харківщини – стабільна. Відключення – лише планові. Та у разі блекаутів у “Пунктах незламності” готові допомагати.

Оксана Нечепоренко, Антон Авіжас, Харків, “5 канал”

Читайте також: “Пункти незламності” розділили на три категорії.

Підтримайте журналістів “5 каналу” на передовій.

Дивіться також відео за темою: що в “Пунктах незламності” та як українці їх використовують.

Робіть свій внесок у перемогу – підтримуйте ЗСУ.

Головні новини дня без спаму та реклами! Друзі, підписуйтеся на “5 канал” у Telegram. Хвилина – і ви в курсі подій.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *