З початком масованих ракетних атак на інфрастуктуру українці активніше донатять на ЗСУ – OpenDataBot

Загалом же найбільше грошей громадяни пожертвували в липні

У дні масованих обстрілів цивільної інфраструктури українці активніше донатили на ЗСУ. Такими є результати спостережень OpenDataBot.

Ресурс проаналізував дані щодо пожертв трьох благодійних фондів – United24, “Повернись живим” та Фонду Притули.

Найбільші збори зафіксовано на платформі United24 – за пів року роботи платформи на рахунки НБУ зайшло понад 6,8 млрд грн. 83% цих коштів (5,6 млрд) українці надіслали на рахунок ЗСУ. На потреби меддопомоги надійшло 745 млн грн – 11% від загальної суми, на гумдопомогу припадає лише 429 млн грн – 6% від надходжень.

Щодо часових рекордів, то найбільше грошей громадяни задонатили в липні – 2,24 млрд грн. Найактивнішим у цьому плані був тиждень з 04 по 10 липня. Тоді українці задонатили 1,86 млрд грн – 83% від усіх липневих надходжень. На думку аналітиків ресурсу, це сталося після обстрілу торговельного центру в Кременчуці.

У серпні та вересні в середньому українці донатили 90 млн грн на тиждень

Після першого великого бомбардування енергетичної інфраструктури – з 10 по 16 жовтня – тижнева сума донатів зросла на 36%. Обстріли наступного тижня збільшили підтримку ЗСУ у 2,8 разів – на 251 млн грн.

Щодо фонду “Повернись живим”, то тут так само, кількість та сума донатів істотно зросли з початком масованих обстрілів інфраструктури в жовтні.

З 10 по 16 жовтня українці задонатили 108 млн грн. Це в 1,6 разів більше, аніж за тиждень до того. А після масованих обстрілів у листопаді, з 14 по 20 число, українці внесли на рахунки фонду 140 млн гривень – у 2,3 рази більше, аніж за тиждень перед тим.

Фонд Притули за 9 місяців повномасштабної війни зібрав трохи більше ніж 3 млрд грн – і кількість пожертв, як і в попередніх випадках, істотно зросла після початку масових обстрілів цивільної інфраструктури – у понад 3 рази за місяць.

Читайте також: Посмішка крізь біль: Порошенко передав піхотинцям у Слов’янську вантажівки DAF, буржуйки та генератори

Дивіться також відео.

Підтримайте журналістів “5 каналу” на передовій.

Робіть свій внесок у перемогу – підтримуйте ЗСУ.

Головні новини дня без спаму та реклами! Друзі, підписуйтеся на “5 канал” у Telegram. Хвилина – і ви в курсі подій.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *