Кабмін пішов на дефолт за єврооблігаціями “Нафтогазу”

У заяві компанії наголошується, що вона мала гроші, щоб розрахуватися з бондхолдерами

Уряд пішов на дефолт за єврооблігаціями “Нафтогазу”. Сьогодні сплив термін, коли НАК мали розрахуватися з бондхолдерами. У компанії зазначають, що це рішення ухвалив саме уряд.

Так, у повідомленні “Нафтогазу” йдеться, що в компанії були гроші, щоб виконати зобов’язання за єврооблігаціями. Також там вказали уряду на ризики й негативні наслідки для “Нафтогазу” та країни в разі “жорсткого дефолту” за єврооблігаціями компанії.

Натомість Кабмін не дозволив виконати зобов’язання перед держателями єврооблігацій щодо здійснення необхідних платежів для сплати основної суми і відсотків (щодо випуску 2022) та відсотків (щодо випуску 2024 року).

“Таким чином уряд пішов на дефолт за єврооблігаціями НАК “Нафтогаз України”. Оскільки невиконання зобов’язань за єврооблігаціями практично позбавило “Нафтогаз” доступу до міжнародного ринку капіталу, КМУ своєю забороною на їх виплату фактично взяв на себе повну відповідальність за залучення коштів, необхідних для імпорту природного газу для проходження опалювального сезону 2022/2023″, – ідеться в повідомленні НАК “Нафтогаз”.

Нагадаємо, “Нафтогаз” планує позиватися до міжнародного арбітражу на “газпром”.

Робіть свій внесок у перемогу – підтримуйте ЗСУ.

Головні новини дня без спаму та реклами! Друзі, підписуйтеся на “5 канал” у Telegram. Хвилина – і ви в курсі подій.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *