Кабмін спростив ввезення в Україну цивільних БПЛА й запчастин до них

Раніше ринок дронів в Україні був фактично закритий

Кабмін спростив ввезення в Україну цивільних безпілотників і запчастин до них. Відповідне рішення було прийнято у вівторок.

Зокрема, представник Кабміну у Верховній Раді Тарас Мельничук повідомив, що на час дії воєнного стану ввезення БПЛА та їхніх частин цивільного призначення та подвійного використання від донорів проходитиме “за місцем перетину митного кордону України шляхом подання у паперовій або електронній формі декларації, заповненої людиною, яка перевозить товар, без заходів нетарифного регулювання зовнішньоекономічної діяльності та без оформлення гарантійних листів”.

[social type=”telegram” url=”https://t.me/tmelnychuk/1403″]

Керівниця Центру підтримки аеророзвідки Марія Берлінська у грудні повідомляла, що Держслужба експортного контролю фактично закрила ринок дронів в Україні, а цивільні дрони можна ввозити, лише отримавши ліцензію чи “бігаючи марафон у спробі зібрати тисячі гарантійних листів”, що сповільнює передачу безпілотників захисникам.

“І в законодавстві ЄС, і в США це цивільні дрони, звичайна іграшка, яку батьки купують підліткам у подарунок на день народження. Не треба жодних додаткових дозволів. І лише в Україні тисячі волонтерів бігають по військах, відволікають тисячі командирів на паперові дозволи – гарантійні листи, щоб провезти ці дрони в Україну. На цих Мавіках тримається вся перша лінія фронту, через їхню відсутність, затримки з перевезенням гинуть тисячі солдатів”, – наголошувала Берлінська.

Читайте також: путін записує звернення з охоронцями, росія “вітає” українців дронами – як пройшов перший день 2023-ого

Дивіться відео за темою: ДРОНИ УКРАЇНСЬКОГО ВИРОБНИЦТВА: Запорізькі волонтери почали виготовляти БПЛА для військових

Підтримайте журналістів “5 каналу” на передовій.

Робіть свій внесок у перемогу – підтримуйте ЗСУ.

Головні новини дня без спаму та реклами! Друзі, підписуйтеся на “5 канал” у Telegram. Хвилина – і ви в курсі подій.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *