Казахстан відмовився платити російськими рублями за газ з рф (Відео)

У владі наголосили, що країни мають самостійно обирати, з ким і якою валютою їм торгувати

Казахстан не платитиме за російський газ рублями. Про це заявив міністр енергетики країни Болат Акчулаков, передає “5 канал”.

Такою є відповідь Казахстану на спроби кремля нав’язати рубль як головну валюту в торгівлі енергоносіями. 

Через повномасштабне вторгнення в Україну росія потрапила під шквал руйнівних санкцій. путін намагається компенсувати свою провальну військову кампанію прибутками від експорту нафти та газу. Але йому важко знайти підтримку навіть у найближчому оточенні. 

Акчулаков заявив, що країни мають самостійно обирати, з ким і якою валютою їм торгувати. 

Це не перша держава, яка відмовилася від російських нафтових рублів. До ембарго також долучились Сполучені Штати та більшість країн Євросоюзу.

Нагадаємо, що росія припинила поставки газу Данії та Shell Energy Europe після відмови платити в рублях

Нагадаємо, 31 травня стало відомо, що “газпром” припиняє постачати газ Нідерландам через відмову платити в рублях. Нідерландська компанія Gasterra вже повідомила, що очікувала такої реакції російської сторони і закупила газ з інших джерел.

Після цього ціни на газ у Європі різко підскочили.

21 травня росія припинила постачання газу до Фінляндії, а наприкінці квітня держава-терорист припинила постачати блакитне паливо Польщі та Болгарії.

Крім того, провідна данська енергетична компанія Orsted також заявила про відмову платити за постачання російського газу в рублях.

Водночас Єврокомісія, Франція та Німеччина дозволили європейським компаніям платити за російський газ у рублях – як того вимагає путін.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *