Кардинал Ейк критикує бельгійців: не можна благословляти гомосексуальні cтосунки!

Відомий нідерландський ієрарх, кардинал Віллем Якобус Ейк, прокоментував декларацію бельгійських єпископів, яка дозволяє благословення гомосексуальних союзів.

Примас Нідерландів наголосив, що така практика суперечить вченню Католицької Церкви, і закликав компетентні органи втрутитися.

«Позиція фламандських єпископів, згідно з якою вони погоджуються на благословення одностатевих пар і навіть запроваджують його літургійну форму, викликає неминучий етичний спротив, радикально суперечить нещодавньому рішенню Конгрегації віровчення і несе ризик нав’язування католикам переконань щодо одностатевих стосунків, що суперечать вченню Церкви», — написав нідерландський ієрарх.

Кардинал підкреслив, що всі католики, вірні католицькій доктрині про статевість, очікують на втручання церковної влади, яке б зупинило скандальні дії бельгійських ієрархів.

«Якщо одностатеві пари у тривалих моногамних сексуальних стосунках можуть отримати благословення, то чому те ж саме не повинно бути можливим для моногамних тривалих конкубінатів? Дозвіл на благословення для одностатевих пар несе з собою великий ризик, що буде знецінено благословення та підірвано вчення Церкви про подружню мораль і статеву етику», — додав ієрарх.

Він зазначив, що, на відміну від шлюбу між чоловіком і жінкою, гомосексуальні «шлюби» суперечать Божій волі; тому неприпустимо, щоб такі благословення уділялися, тим більше в літургійному вимірі. З цієї причини немає сенсу молитися про благодаті для тих, хто бере участь у невпорядкованих стосунках, оскільки через їхню ворожість щодо Божих заповідей уділення благодатей не є можливим, — продовжив нідерландський єпископ.

Кардинал Ейк також звернув увагу на внутрішнє протиріччя, що міститься в тексті запропонованого благословення. Вірні мали би молитися, зокрема, щоб гомосексуалісти жили згідно з «Божим Словом», тоді як вони очевидно й безумовно суперечать заповідям і вченню Церкви. «Боже Слово, серед іншого, міститься у Святому Письмі, яке однозначно засуджує гомосексуалізм», — сказав ієрарх.

«Поведінка, яка з об’єктивного погляду є морально неправильною, не може дістати благословення. Божа благодать не сяє на шляхах гріха. Не буде жодних духовних плодів від благословення зв’язків, які суперечать Божому порядку створення. Морально недопустимо благословляти гомосексуальні стосунки як такі», — підсумував кардинал Ейк.

Нагадаємо, що католицькі єпископи фламандського регіону Бельгії 20 вересня 2022 р. оголосили про запровадження церемонії благословення одностатевих пар у своїх діє цезіях. Примас Нідерландів кардинал Вім Ейк 27 вересня оприлюднив заяву, в якій докоряє єпископам Фландрії, що вони вводять вірних у помилку. Рішення бельгійських єпископів також назвав єретичним кардинал Мюллер, колишній префект Конгрегації віровчення. Кардинал Арінзе, колишній префект Конгрегації Божого культу і дисципліни таїнств, теж засудив цей крок фламандців.

Переклад CREDO за матеріалами: PCh24.pl

 

https://credo.pro/2022/10/330519

Опубліковано в news Позначки

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *