Керівництво ООН відмежувалося від провокативного коментаря щодо ракетного удару по Одесі – МЗС

Озвучена напередодні позиція “м’яко кажучи здивувала” вітчизняне зовнішньополітичне відомство

ООН відмежувалася від коментаря, який відбілює ракетний удар росії по Одесі.

Про це повідомив речник МЗС України Олег Ніколенко на Facebook.

Раніше видання The New York Times опублікувала статтю, в якій анонімне джерело в ООН заявило, що попри атаку, технічно, рф не порушила зернову угоду. Мовляв, москва не обіцяла не обстрілювати частини українських портів, які безпосередньо не задіяні в експорті зерна.

Такий погляд на ситуацію “м’яко кажучи здивував” українське зовнішньополітичне відомство.

МЗС звернулося до керівництва ООН за поясненнями. В організації заявили, що коментар виданню – неофіційний та не відображає позиції керівництва. Сам генсек ООН Антоніу Гутерреш напередодні засудив обстріл одеського порту.

Публікацію New York Times Олег Ніколенко назвав провокативною. Проте чи була вона зумисною – невідомо.

Головні новини дня без спаму та реклами! Друзі, підписуйтеся на “5 канал” у Telegram. Хвилина – і ви в курсі подій.

Як повідомляв 5.UA, ранком суботи, 23 липня, росія завдала масованого ракетного удару по Одеському морському торговому порту. Обстріляли саме ту частину інфраструктури, де знаходилося зерно, підготоване до відправки на експорт.

Напередодні в Стамбулі були підписані угоди щодо розблокування українських портів та експорту зерна Чорним морем. Було укладено дві дзеркальні угоди в тристоронньому форматі.

Але, як бачимо, росіяни не збираються дотримуватись домовленостей. У МЗС наголосили, що цим обстрілом “путін плюнув в обличчя Ердогану та Генсеку ООН”. Адже рашисти вгатили саме в ту частину Одеського порту, де знаходилося підготовлене до відправки зерно.

Після заперечень на росії таки визнали удар по порту Одеси – але знову суперечать один одному. У мережі тим часом з’явилося відео і фото наслідків обстрілу порту.

Робіть свій внесок у перемогу – підтримуйте ЗСУ.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *