Київ за 10 годин: NYT оприлюднила детальний план руху російських військ 24 лютого

росія істотно недооцінила українців

Газета The New York Times оприлюднила детальний план руху армії російської федерації 24 лютого 2022 року. Видання отримало документ від Головного управління розвідки Міністерства оборони України.

За планом, до Києва першою колоною вирушали бійці російських підрозділів ОМОН і СОБР.

Один із російських військових, який надав свідчення українській стороні, розповів, що його підрозділ, який дислокувався у білорусі, дізнався по наступ за годину до його початку.

Інший російський військовий, єфрейтор Микита Чибрін, розповів, що він теж дізнався про початок наступу за лічені години до нього. 23 лютого він зі своїм підрозділом святкував “день защітніка отєчєства” в таборі, закушуючи подарованими з цього приводу цукерками. У цей момент до них підійшов їхній командир і сказав: “Завтра ви їдете в Україну вибити деяке лайно”. Подальших пояснень російські військові не отримали.

Військовий разом зі своїми товаришами по службі завантажився у бронетранспортер. За його словами, у них не було жодних інструкцій та розуміння, куди вони прямують.

За планом перші машини, які вирушили з початкового рубежу незадовго після півночі, мали прибути до околиць Києва орієнтовно о 14:55 24 лютого. А впродовж 1,5 годин мали прибути ще 17 підрозділів. Очікувалося, що шлях від кордону до столиці країни займе трохи більше ніж 10 годин.

Однак у реальності все пішло зовсім інакше і лише на перетин кордону з Україною довелося витратити добу, бо колона загрузла невдовзі після старту.

У бортовому журналі зафіксовані затримки російських військ, атаки української сторони, втрати зс рф, які налічували сотні пораненими та вбитими і десятки знищених машин.

Документ, який оглянули три незалежні військові аналітики, визнали справжнім.

У розпорядження ГУР опинилися накази для однієї з частин танкового полку рф. Вони передбачали певний опір боку ЗСУ, тому окопатися мали за дві години їзди від Києва, щоби блокувати Сили оборони, які рухалися б з півдня і сходу.

Керівництво цієї частини отримало наказ стримати українських військових будь-якою ціною.

“Сил і засобів для підсилення немає”, йшлося в наказі.

Згодом російське військове керівництво і навіть диктатор путін визнали, що вони істотно недооцінили українців, які виявилися “жорсткішими”, ніж раніше доповідали путіну.

Нагадаємо, нещодавно головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний заявив: не має сумніву, що росія знову спробує захопити Київ і збирає для цього 200-тисячне військо.

Дивіться також відео на тему: ЗАЛУЖНИЙ ПОПЕРЕДИВ: НАСТУП УЗИМКУ? PATRIOT на підході | Хроніка 42 тижня

Підтримайте журналістів “5 каналу” на передовій.

Робіть свій внесок у перемогу – підтримуйте ЗСУ.

Головні новини дня без спаму та реклами! Друзі, підписуйтеся на “5 канал” у Telegram. Хвилина – і ви в курсі подій.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *