Кладовище техніки та масове поховання цивільних: Лиман оговтуєтья від окупації – сюжет (Відео)

Військові попереджають, що в місті залишається чимало нерозірваних боєприпасів

У повітрі запах крові, гару та гнилі – Лиман на Донеччині оговтується від окупації. Місто було під контролем рашистів 130 днів. І за цей час воно перетворилося на суцільні руїни. Як відновлюється життя там і чи раді були місцеві побачити українських армійців – у сюжеті журналістів “5 каналу”.

Біля в’їзду в Лиман обгоріла й розбита військова техніка рашистів. У деяких машинах – награбоване майно з хат місцевих. Помешкання лиманців здебільшого перетворилося на руїни.

“Я взагалі зі східного селища, там майже кожен будинок розбитий. І у мене будинок теж постраждав”, – розповідає мешканець Лиману Віталій.

У місті – багато військових, адже ворога хоч і гнали звідси, та він може чинити провокації. Українським захисникам тут – радіють.

Людей на вулицях майже немає. Місцевий житель Владислав каже, коли Лиман узяли під контроль українські захисники – вперше за кілька місяців вийшов на вулицю.

Їдеш ти по вулиці, і не звертаєш на них уваги, а він наглий такий – стояти! Чого ти тут їздиш? Я в себе на батьківщині – хочу, їжджу. Я до батьків їздив – щоб я тебе тут більше не бачив, і приходилось сидіти 3 місяці дома. Я вчора покатався по місту, побачив хлопців наших – це не передати словами, це дуже гарно, файно”, – розповідає житель Лиману Владислав.

У центрі – скупчення людей – місцева влада привезла гуманітарну допомогу та пенсії, яких тут не бачили, відколи місто окупували рашисти. Силовики допомагають відновити роботу всіх державних служб.

Військові попереджають містян – ходити десь, крім визначених вулиць – небезпечно. Адже навколо повно нерозірваних боєприпасів. Недалеко від центру Лиману – кладовище ворожої техніки.

На околицях Лиману військові виявили масове поховання. За попередніми даними, там – майже пів сотні цивільних – деякі могили мають іменні таблички, решта здебільшого – під номерами. Нині правоохоронці проводять ексгумацію, щоби встановити особистості загиблих і причини смерті.

З Лиману, “5 канал”

Дивіться також: як ЗСУ визволяли Лиман.

Нагадаємо, у Східному угрупованні підтвердили, що ЗСУ увійшли в село Торське Донецької області.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *