Кличко: 95% шкіл Києва працюватимуть у змішаному форматі навчання

Міський голова зазначив: столиця готується до початку нового навчального року

Віталій Кличко написав, що 95% шкіл Києва працюватимуть у змішаному форматі навчання. Міський голова зазначив: столиця готується до початку нового навчального року. Про це повідомляє Віталій Кличко в Telegram.

“Столиця готується до початку нового навчального року. Нагадаю, ми ухвалили рішення, що в очному режимі школярі вчитимуться тільки в тих навчальних закладах, де є облаштовані укриття або де укриття – в кроковій доступності. І ми завершуємо перевірку шкіл щодо їх готовності”, – розповів Кличко.

У повідомленні зазначається: 22 із 421 муніципальної школи працюватимуть винятково онлайн, оскільки в них і в кроковій доступності від них немає укриттів.

“22 із 421 муніципальної школи працюватимуть виключно онлайн, оскільки в них і в кроковій доступності від них немає укриттів. Навчатиме школярів спочатку в онлайн-режимі й одна зі шкіл у Подільському районі, яка найбільше постраждала в результаті обстрілів столиці російськими варварами цієї весни. В школі ще триває ремонт. Решта – 95% – шкіл Києва працюватимуть у змішаному форматі навчання – як очному, так і онлайн. Усі, хто виявив бажання навчатися очно, матимуть таку можливість. На сьогодні це – 132 тисячі школярів”, – написав міський голова Києва. 

Кличко зауважив: в приміщеннях укриттів можна розмістити загалом 145 тисяч осіб.

“Щодо обстеження укриттів, наразі в столиці перевірили всі школи. У більшості з них укриття облаштовані, укомплектовані меблями – стільцями, партами. Також облаштовані лежачі місця, є ігрові кімнати, санвузли. В приміщеннях укриттів можна розмістити загалом 145 тисяч осіб. У деяких навчальних закладах облаштування укриттів триває і його планують завершити до кінця вересня. Протягом цього часу учні та вчителі переходимуть до укриттів, що розташовані поруч, у кроковій доступності – в школах по сусідству, метрополітені”, – мовиться в повідомленні. 

[social type=”telegram” url=”https://t.me/vitaliy_klitschko/1497″]

Як повідомляв 5.UA, вранці 24 лютого росія розпочала повномасштабну війну проти України. По кількох військових об’єктах у Києві, Харкові та Дніпрі були завдані ракетні удари, а війська рф перейшли кордон під Харковом.

ЗСУ, всі спеціальні та силові служби держави були підняті за тривогою. Ворог почав інтенсивні обстріли підрозділів ЗСУ на сході – українська армія дає відсіч російським військам. В екстреному режимі працює Рада національної безпеки й оборони. Запроваджено воєнний стан. Україна офіційно направила позов проти російської федерації до Міжнародного суду ООН у Гаазі.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *