Кого не перемелювала арта – зустрічала піхота: як ЗСУ тримають оборону Бахмуту – сюжет (Відео)

Найбільше окупанти зосереджують свій вогонь і живу силу поблизу трас

Бахмутський напрямок – це одна з найгарячіших ділянок фронту Донецької області. Запеклі бої довкола міста тривають уже кілька місяців. Ворог тут використовує все наявне озброєння, зокрема, й авіацію. Найбільше окупанти зосереджують свій вогонь і живу силу поблизу трас – логістичних артерій, які дуже важливі в обороні міста для українських воїнів. Журналістка “5 каналу” Євгенія Китаїва побувала на позиціях піхотинців неподалік Бахмуту. 

Затишний Бахмут на Донеччині розбитий майже вщент. Окупанти руйнують інфраструктуру та будинки мирних мешканців. Околиці міста буквально горять уже четвертий місяць. Окупанти з усіх сил намагаються прорвати оборону українських воїнів.

“Завдання в них одне – взяти під контроль трасу Майорськ – Бахмут. Вони лізуть до траси, щоб відрізати логістику. Але їм нічого не вдається зараз”, – каже військовослужбовець ЗСУ “Абхаз”.

росіяни штурмували цей напрямок упродовж тижня – щодня. Ворожий живий ресурс намагався наступати по кілька разів на добу. Загарбники атакували знову і знову. Потугам ворога таки прийшов кінець після бою, у якому рашисти зазнали великих втрат.

“Ми піднялися дроном і виявили близько сорока цих орків, росіян, які оравою просто лізли на нас. Відпрацювала дуже чітко наша артилерія, “Градами” відпрацювали. У противника почався хаос, метушня. Було чітко видно, що в них втрати”, – каже військовослужбовець ЗСУ “Абхаз”.

Кого не перемелювала українська артилерія, тих зустрічали піхотинці. Вступали у стрілецький бій. У кількості живої сили противник мав значну перевагу.

“Спереду в них йшли хлопці, які просто на нас виходили, їх наші хлопці розстрілювали, а вже ззаду були групи, які чітко діяли, пробували обійти з флангів. Були чіткі команди – всім встати, всім до бою”, – розповідає “Абхаз”.

Однак злагодженість між різними підрозділами дала свої результати. Ворог відступив.

“Наші хлопці стояли до кінця, до останнього патрона. Просто казали: підвозьте БК, підвозьте БК, побільше БК”, – каже військовослужбовець ЗСУ “Хмара”.

Нині заїхати на позиції до піхотинців – це цілий квест. Окрім постійного ворожого вогню з артилерії, після дощів у полях і посадках утворилося болото. Та дістатися до героїчних хлопців нам таки вдалося.

Під канонади важких ворожих стволів і вибухи довкола журналістів зустрічають піхотинці 30-ї окремої механізованої бригади. На цих позиціях у хлопців тихо не буває.

“Їхня артилерія не дуже точна, вони стріляють навмання, панічно. Але боєкомплект у них не закінчується, вони стріляють цілодобово. І вони постійно ведуть ці обстріли, з танків, 120-й. Вночі, вчора ввечері, два рази на нашій території літак два рази вдарив, авіаудар був”, – згадує військовослужбовець ЗСУ “Потап”.

За кілька хвилин журналісти почули автоматні і кулеметні черги.

Чути і нашу відповідь. Українські артилеристи працюють не лише по визначених цілях, а й щоб підтримати і прикрити піхотинців.

“Наші дають їм відсіч, вони відступають. Половина їхніх лягає, вони їх не забирають. Через деякий час знову готується група, знов ця група висувається на прорив. Як дійшли вони до крайньої точки, що не можуть прорватися, туди тоді працює артилерія їхня”, – розповідає військовослужбовець “Потап”.

Вибухи від ворожої артилерії стають дедалі ближчі та інтенсивніші. Піхотинці радять журналістам не затримуватись на позиціях.

Євгенія Китаїва, Ганка Кудрявцева, з Донецької області “5 канал”

Читайте також: Будь-якої миті може прилетіти російський снаряд: як живуть люди в понівеченому війною Бахмуті

Робіть свій внесок у перемогу – підтримуйте ЗСУ.

Головні новини дня без спаму та реклами! Друзі, підписуйтеся на “5 канал” у Telegram. Хвилина – і ви в курсі подій.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *