Козак, який перемагає ведмедя: новий мурал з’явиться на стіні одного з будинків столичного Подолу (Відео)

Відкриття патріотичного стінопису запланували до Дня захисників і захисниць України

Новий мурал із козаком і твариною, що уособлює росію незабаром з’явиться на стіні одного з будинків столичного Подолу. Відкриття патріотичного стінопису запланували до Дня захисників і захисниць України. А поки що – триває творчий процес. За лаштунки зазирнув журналіст “5 каналу” Віталій Залевський.

Поки росія намагається знищити українську культуру, незламні українці створюють патріотичні мурали. Новий стінопис скоро з’явиться і в історичній частині столиці, на Подолі. Мураліст уже домальовує свою роботу, яка символізуватиме перемогу України

Автор роботи – Володимир Манжос. Уже 5-й день він приходить сюди зранку з фарбами, а закінчує лише після заходу сонця. Художник розповідає, ця робота – своєрідне продовження сатиричного муралу, який він зробив у Польщі. Там зображений ведмідь, як символ росії, яка хоче захопити Україну. А вже у новій роботі козак убиває цього ведмедя.

Володимир Манжос один із учасників легендарного дуету “Інтересні казки”, який свого часу започаткувував культуру стінопису в Україні. Щоправда останнім часом він більше творить за кордоном. Мурал на Подолі – перша його робота на батьківщині за останні 9 років. Після довгої перерви художник вирішив підтримати українців на культурному фронті.

“Мені дуже приємно, що я маю змогу в лапках воювати, але в культурній площині. Я просто не можу залишатися осторонь і відчуваю, що я маю щось сказати”, – розповів український художник Володимир Манжос.

Цей мурал розпочинає мистецький тур “Ukraine The Best”. Організатори розповідають – запропонували 22-м країнам Європи прикрасити стіни їхніх міст картинами українських митців.

“Це популяризує українців, як націю, як особистостей, як лідера світу. Ми станемо тим брендом, на який захочуть рівнятися в усьому культурному і мистецькому світі”, – розповіла громадська діячка благодійного фонду “Сучасна Україна” Тетяна.

На Подолі не побачити працю автора над муралом важко. Перехожі розповідають, що вже давно бракувало нових малюнків на сірих стінах багатоповерхівок.

“Ми повинні жити, продовжувати жити, продовжувати радіти життю. І відповідно такі цікавинки, мені здається, повинні бути”, – розповіла киянка Марина.

“Я думаю, це дуже гарно підтримує український народ. Робить підтримку в тому плані, що ми обов’язково переможемо і все владнається нарешті”, – каже киянка Єлизавета.

Патріотичний мурал урочисто відкриють у День козацтва та День захисників і захисниць України. 

Віталій Залевський, Ігор Костюк, “5 канал”

Читайте також: Із кубиком Рубіка та гаслом про рівність: в Одесі відкрили мурал до Дня прав людини

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *