Консервовані кабачки на зиму. Рецепт

Інгредієнти (3 порції):

Два кг кабачків
Три гілочки кропу
Одна головка часнику
100 г цукру
100 г солі
100 г оцту (9%)
Три лаврові листки
Дев’ять перчинок-горошок 
Два літри вода

Рецепт приготування консервованих кабачків:

Нарізаємо кружальцями кабачки
Якщо кабачки молоді, тоді зрізаємо з них тільки хвостики
Розподіляємо спеції в банки: перець-горошок, лавровий лист, часник, кріп
Накладаємо кільця кабачків у банку, заповнюючи до самого верху
Готуємо маринад:
Доводимо воду до кипіння
Засипаємо цукор і сіль
Розмішуємо до повного розчинення цукру та солі у воді
Вимикаємо вогонь
Вливаємо оцет
Заливаємо банки з кабачками гарячим маринадом
Ставимо банки стерилізуватися:
Як тільки вода закипить – стерилізуємо десять хвилин
Спеціальним ключем закриваємо банки залізними кришками
Зберігаємо консервовані кабачки в прохолодному місці без доступу сонячного проміння

Страва готова! Смачного!
https://espreso.tv/konservovani-kabachki-na-zimu-retsept

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *