Країни Балтії, Польща та Фінляндія готують укриття на випадок агресії з боку Росії

Про це повідомив голова МВС Естонії Лаурі Ляенеметс, інформує Bloomberg.

"Десять років тому переважала думка, що більше не буде звичайних боїв та ракет. Те, що сьогодні у нас немає війни, не означає, що нам не потрібно готуватися до гіршого", — розповів міністр.

З червня на багатьох будинках Естонії з’явилися спеціальні знаки для позначення суспільних сховищ — сині трикутники на помаранчевому фоні. Одним із таких об’єктів став лабіринт тунелів під фортифікаційною спорудою XVII століття у Нарві – місті на кордоні з Росією. Там здатні сховатися "сотні людей".

Бомбосховища почали готувати не лише в Естонії, а й в інших країнах Балтії, а також у Польщі та Фінляндії. В останній проводять повну ревізію всіх 54 000 укриттів, здатних вмістити 4,4 млн людей. МВС Фінляндії заявило, що деякі бомбосховища потребують ремонту та модернізації, щоб забезпечити належний рівень захисту.

Наприклад, у бункерах, збудованих до 70-х років XX століття, стоять вже застарілі повітряні фільтри, які пропускають токсичні гази. Подібну перевірку проводять пожежні служби Польщі. У країні налічується 62 тисячі бомбосховищ.

Нагадаємо, Естонія з населенням 1,3 млн прихистила понад 63 тис. українських біженців.

Стежте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb

https://espreso.tv/kraini-baltii-polshcha-ta-finlyandiya-gotuyut-ukrittya-na-vipadok-agresii-z-boku-rosii

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *