Країни ЄС не змогли погодити 9-й пакет санкцій проти рф

Боррель уточнив, у чому полягає проблема

Країни Євросоюзу не змогли погодити дев’ятий пакет антиросійських санкцій на засіданні міністрів закордонних справ. Про це 12 грудня повідомив верховний представник ЄС із зовнішньої політики Жозеп Боррель, пише “Європейська правда”.

“Міністри не досягли домовленості, але я сподіваюся, що цього тижня її буде досягнуто”, – сказав Боррель на брифінгу у Брюсселі.

Він уточнив, у чому полягає проблема з погодженням.

“Деякі країни-члени не згодні. Я не можу вдаватися в деталі і вказувати: ось ця чи ця (країна – ред.). Ми продовжимо… Та я повністю впевнений, що ми досягнемо домовленості. Проблема не в одному конкретному члені. Це проблема певного роду винятків, які можуть бути введені, щоб ми були впевнені, що наші санкції не матимуть побічних ефектів, і що в той же час ми не спустошуємо ефективність санкцій”, – додав він.

Нагадаємо, у жовтні ЄС затвердив 8-й пакет санкції проти росії. Ці санкції, зокрема, позбавляють російську армію та її постачальників додаткових товарів і обладнання, необхідних для ведення війни на українській території.

Нагадаємо, СБУ опублікувала повний список осіб, які за її поданням потрапили під санкції РНБО і були затверджені президентом Володимиром Зеленським.

Дивіться також відео за темою: Митрополит Онуфрій розлив чашу з причастям: “Це символічна подія” – священник ПЦУ Георгій Коваленко

Підтримайте журналістів “5 каналу” на передовій.

Головні новини дня без спаму та реклами! Друзі, підписуйтеся на “5 канал” у Telegram. Хвилина – і ви в курсі подій.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *