Кулеба запросив в Ізюм конгресменів США, які закликали Байдена до перемовин з росією  (Відео)

Кулеба наголосив, що немає сенсу вести перемовни з путіним, бо він налаштований тільки на війну

Голова МЗС України Дмитро Кулеба виступив із критикою частини конгресменів США, які закликали Байдена до зміни політики щодо України та до прямих перемовин з рф. Про це він сказав в інтерв’ю ТСН

“Наша позиція дуже чітка: ви, якщо вже починаєте такі речі говорити, якщо ви вважаєте себе такими крутими – незалежно від того, до якого політичного табору ви належите – ви не грайтеся в дипломатію, ви кажіть прямо: ми хочемо, щоб росія перемогла, щоб ще більше жінок було зґвалтовано в Україні російськими солдатами, щоб ще більше масових могил із закатованими людьми з’явилося”, – заявив Кулеба.

За словами міністра закордонних справ, сенсу в перемовинах з президентом рф владіміром путіним немає, адже той налаштований тільки на війну.

“Усіх адвокатів цієї точки зору, незалежно від їхньої приналежності, просто запрошую в Україну. Хай приїдуть, ми їх відвеземо в Ізюм. Хай спустяться в розкопану могилу, з якої дістали закатованого росіянами українця, хай постоять там дві хвилини. Потім повертаються до себе в столицю і думають, яку позицію їм виголошувати”, – сказав Кулеба.

Раніше ліві демократи закликали Байдена поєднати безпрецедентну економічну та військову підтримку, яку Сполучені Штати надають Україні, з “дипломатичним поштовхом на випередження”. Утім після цього вони відкликали цього листа. 

Нагадаємо, на Харківщині під Ізюмом слідчі завершують процес ексгумації тіл на місці знайденого у вересні масового поховання. Під час робіт виявили 436 тіл українських військових та цивільних – дорослих і дітей.

За наявними даними, 99% жертв російського терору, знайдених після визволення Ізюма, мають ознаки насильницької смерті.

Дивіться також: Масове поховання в Ізюмі: могили – безіменні, на хрестах лише номери, наче в концтаборі

Підтримайте журналістів “5 каналу” на передовій.

Дивіться також відео за темою:

Робіть свій внесок у перемогу – підтримуйте ЗСУ.

Головні новини дня без спаму та реклами! Друзі, підписуйтеся на “5 канал” у Telegram. Хвилина – і ви в курсі подій.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *