Лиман – наш, росіяни плачуться, що їм “пи*да”, нова “бавовна” в Криму – як минув 220 день повномасштабного вторгнення (Відео)

ЗСУ остаточно звільнили Лиман

Лиман – наш. Найгірші сподівання окупантів, і найкращі прогнози наших захисників стали реальністю. Збройні Сили продовжують контрнаступ, і крок за кроком визволяють нові населені пункти. Вочевидь, піднятий український прапор настільки надихнув загарбників, що ті вирішили відсвяткувати новий “жест доброї волі” гучним фейерверком у Криму. Таким гучним, що негативну посадку здійснив ще один російський літак. Про це, а ще про жахливе звірство, яке вчинили окупанти на Харківщині – і прогноз завершення війни від української розвідки – дивіться хроніку подій 220-го дня великої війни з росією у матеріалі Олексія Пасака.

Крим

Україна визволяє власні території – і Крим підхопив це святковим феєрверком. Надвечір суботи дим до неба з очевидною детонацією боєкомплекту стався в районі військового аеродрому “Бельбек”, що біля Севастополя. Окупаційна влада швидко вигадала причину чергової “бавовни”. Кажуть, саме так відбувається, коли літак викочується за межі злітно-посадкової смуги і спалахує. Стверджують, що пілот устиг врятуватися.

У мережі з’явилося і відео моменту, як ворожий літак здійснив від’ємний зліт. Утім, ніякої катапультації і гарних новин для пілота.

Контрнаступ ЗСУ на Донбасі

Але що ж так гучно святкують у Криму? Відповідь має ЗСУ. І українська Донеччина.

Після кількох днів істерик у російських соцмережах тепер уже й офіційна інформація від українських захисників. Заступниця міноборони говорить, що в самому Лимані тривають бої. Водночас, у східному угрупованні військ кажуть про стабілізаційні заходи у вже визволених Ямполі, Новоселівці, Шандриголовому, Дробишевому та Ставках. Загалом неподалік Лимана в оточення потрапили близько 5 тисяч окупантів. Комусь пощастило здатися у полон. А комусь – ні.

А ввечері стало відомо, що ЗСУ остаточно звільнили Лиман і підняли український прапор в середмісті.

[social type=”telegram” url=”https://t.me/news_5ua/23075″]

Правду важко ховати навіть російському міністерству нападу. Кремлю довелося визнати, що ворог тікає з Лиману під загрозою оточення. Але чому “загрозою”? У самих окупантів є більш чітка відповідь – у перехоплених розвідкою розмовах із дружиною окупант плачеться, що подзвонив попрощатися.

Свавілля окупантів на Харківщині

Визволені території – це завжди нові свідчення про російська звірства за час окупації. У “сірій” зоні, між визволеним Куп’янськом на Харківщині і тимчасово окупованим Сватовим, щона Луганщині, виявили розстріляну колону із семи цивільних автівок. В СБУ кажуть про 24 жертви. Більше половини – це діти. Окупанти застрелили й вагітну. Військовий злочин стався наприкінці вересня. російські нелюди вбивали людей впритул, зі стрілецької зброї.

Медик розповідає: “Під час евакуації тіл загиблих, розстріляної цивільної колони було вилучено 24 тіла. Із них попередньо 13 дітей і одна вагітна жінка”.

Кожен злочинець в однострої і кожен колаборант, який підтримує російську агресію, рано чи пізно буде покараний. І хтось, вочевидь, швидше за інших. За минулу добу з оточення до потойбіччя перейшли ще 530 окупантів, також знищено ще 16 російських танків, 17 бойових броньованих машин, 6 артилерійських систем, 3 реактивні системи залпового вогню та 18 одиниць автомобільної техніки. Підбито ще 1 російський гвинтокрил та 6 безпілотників.

Прогноз від ГУР

Путін може скільки завгодно говорити про нові анексії, але він робить гірше лише собі. Адже Україна й надалі визволятиме власні, тимчасово окуповані території. А от росія, згідно з її ж публічними заявами, тепер втрачатиме, буцімто, “ісконно русскіє зємлі”. І рано чи пізно ситуація всередині самої країни-агресорки вибухне. Про це в інтерв’ю сказав керівник головного управління розвідки, Кирило Буданов. А ще повторив свій попередній прогноз щодо розвитку і завершення війни.

“Взагалі уся ця війна не такий вже довгий час буде продовжуватись. Скоро це все закінчиться. Якщо пам’ятаєте мої вислови десь в кінці травня розповів, як буде алгоритм дій відбуватися. Я тоді прямо сказав, що червень, на жаль, для нас буде не гарний, будемо ми трошки втрачати. У липні буде умовний застій. У серпні почнемо потрошку рухи на відновлення своєї території, які будуть зрозумілі усім, будь-якому пересічному громадянину. Взимку війна значною мірою стихне. І ось після зими почнеться завершення цього конфлікту. Виходом на першому етапі на адмінкордони станом на 1991-й рік”, – говорить Буданов.

А як одного дня окупанти тікатимуть із решти тимчасово окупованих територій, вже зараз можна побачити у Лимані у красномовному відео від фонду “Повернись Живим”, знятому на придбаний спільнокоштом безпілотник “Лелека”.

Шляхи відрізані, відхід під прицілом ЗСУ. “Мамулічка, пора свалівать”.

Олексій Пасак, “5 канал”

Як повідомляв 5.UA, у суботу на в’їзді в місто Лиман Донецької області встановили український прапор.

міноборони росії заявило про відведення військ із Лимана. Однак заступниця міністра оборони Ганна Маляр повідомляла, що в Лимані ще тривають бої.

Президент Володимир Зеленський у вечірньому зверненні зазначав, що український прапор уже в Лимані, але там іще тривають бойові дії.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *