Ліван арештував корабель, на якому може бути вкрадене росією українське борошно – Bloomberg

Посольство України в Лівані заявило, що на судні було 10 тис. тонн борошна

Ліван арештував судно з ячмінним і пшеничним борошном, на час розслідування щодо походження вантажу, адже є підозра, що збіжжя вкрадене російськими окупантами в Україні. Про це повідомив ліванський генпрокурор Гассан Уейдат, пише “Економічна правда” з посиланням на Bloomberg.

Посольство України в Бейруті повідомило, що корабель було завантажено у Феодосії, в тимчасово окупованому росією Криму, а борошно походить з захоплених рашистами територій на Запоріжжі та Херсонщині.

Вантажне судно Laodicea прибуло до Тріполі на півночі Лівану 27 липня, згідно з даними відстеження суден. Воно перебуватиме під арештом, поки Ліван проводить розслідування походження вантажу, повідомив Уейдат у коментарі Bloomberg.

“Згідно з європейською базою даних Equasis, зареєстрованим власником судна є Syria Mar Shipping Ltd. У 2015 році США наклали санкції і на цю компанію, і на судно через зв’язок із сирійським урядом Башара Асада”, – йдеться у статті.

Як пише видання з посиланням на Arab News, посольство України в Лівані заявило, що на судні було 10 тис. тонн борошна. Оператор судна, турецька трейдингова компанія Loyal Agro заявила, що воно нібито прямувало до Сирії, проте зупинилося у Лівані, аби відвантажити 5 тисяч тонн борошна, пише видання.

Раніше МЗС Лівану повідомило, що органи влади оглядають судно, і країна поки що “не змогла визначити походження вантажу, які воно перевозить”.

Робіть свій внесок у перемогу – підтримуйте ЗСУ.

Головні новини дня без спаму та реклами! Друзі, підписуйтеся на “5 канал” у Telegram. Хвилина – і ви в курсі подій.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *