Лідери ЄС домовилися щомісячно виділяти Україні 1,5 млрд євро (Відео)

Загальна сума допомоги становитиме 18 мільярдів євро

Щорічна допомога Україні у півтора мільярда євро на місяць. Про таку суму виплати домовилися лідери ЄС на саміті у Брюсселі, передає “5 канал”.

Глави держав та урядів досягли принципової згоди в цьому питанні. Тепер міністри фінансів мають розробити механізм, що дозволить виплату цих коштів. Загальна сума допомоги становитиме 18 мільярдів євро. 

За словами голови Єврокомісії – це буде стабільний прибуток, на який Україна зможе розраховувати. І якого дуже потребує. 

“Для України дуже важливо мати прогнозований і стабільний прибуток. Українська влада повідомила нам, що їхній державі потрібно близько 3-4 мільярдів євро на місяць для базових потреб. І ці 3-4 мільярди євро мають бути профінансовані Європейським Союзом, нашими американськими друзями і фінансовими інституціями. Йшлося про півтора мільярда фінансування суто від Європейського Союзу. Це дасть спільну суму у 18 мільярдів на наступний рік, суму, на яку Україна може розраховувати, це стабільний і передбачуваний потік доходу”, – заявила президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн.

Нагадаємо, раніше прем’єр-міністр Денис Шмигаль повідомив, що €2 млрд макрофінансової допомоги надійшли до України від ЄС

Як повідомляв 5.UA, Італія надала Україні новий пакет військової допомоги – Резніков.

Підтримайте журналістів “5 каналу” на передовій.

Дивіться відео за темою:

Робіть свій внесок у перемогу – підтримуйте ЗСУ.

Головні новини дня без спаму та реклами! Друзі, підписуйтеся на “5 канал” у Telegram. Хвилина – і ви в курсі подій.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *