“Ми тут збираємося співати”: величезний “Пункт Незламності” відкрився в Одесі (Відео)

У пункті незламності також передбачені кабінети для навчання

Зробити домашнє завдання, записати відеоуроки та відвідати майстер-класи. В Одесі відкрився величезний пункт незламності, розрахований переважно на підлітків, студентів та школярів, яким треба готуватися до занять. Утім їм складають конкуренцію і ті, хто працює дистанційно. Як ділять місце – знає журналістка “5 каналу” Ольга Дунська.

З однодумцями, які також обожнюють співати, Надія познайомилася у пункті незламності. Тож разом вирішили не лише заряджати ґаджети, а й настрій підіймати. Попросили окреме приміщення для співу.

“Тут дійсно можна зігрітися, зарядити телефони. Ми тут збираємося співати, проводити час разом, підіймати дух тому, що в світі останніх подій було важко, але в гарній компанії з гарними піснями стає набагато легше”, – каже відвідувачка Надія Толмач.

Цей пункт незламності відкрили у приміщенні палацу дитячої творчості. Керівники кажуть, у разі відсутності світла, тут можна не лише зарядити пристрої та випити гарячого чаю, а й зайнятися хобі.

“Можуть прийти поспілкуватися, започаткувати свої проекти, розробити плани щодо реалізації цих проєктів, поспівати, пограти на гітарі. Ми організували 10 кабінетів, які можуть приймати дітей, молодь, працювати. Ми ще запланували таку роботу, що це будуть майстер-класи від наших педагогів”, – наголошує директорка центру дитячої та юнацької творчості Людмила Прокопенко.

У пункті незламності вже готують розклад гуртків, які діти зможуть відвідувати, доки батьки працюють за ноутбуком або заряджають пристрої.

Викладачі кажуть, місця є, ідей – багато. Незабаром планують відкрити гуртки з малювання, рукоділля та, навіть, танцювальний.

“Можна тут навчитися чомусь новенькому та скоротити час. У нас проходять майстер-класи з образотворчого мистецтва та петриківського розпису, ми малюємо на папері, можемо розмалювати дерев’яні шкатулочки, лопатки, українську символіку”, – зазначає викладачка образотворчого мистецтва Ганна Вербич.

У пункті незламності також передбачені кабінети для навчання.

“Дома світла нема, як завжди, постійно вимикають, тому я прийшов сюди писати олімпіаду з фізики. Прийшов вперше, але я вдячний, адже тут є підзарядитися, вийти на уроки, вивчити нові теми та поговорити з друзями-однокласниками, вчителями”, – зазначає школяр Леонід Лісовський.

Сюди ж почали приходити і вчителі, які живуть поряд.

“Зараз такі часи, працюю тут, в пункті незламності, записую уроки онлайн, перевіряю работи, зустрічаюсь з дітьми, коли їм потрібні консультації, ось так ми працюємо зараз. Усе краще, ніж вдома без зв’язку”, – розповідає вчителька Марія Руденко.

Тетяна з донькою – переселенки з Волновахи. Радіють, що дитина нарешті може повернутися до навчання, а мати – до роботи.

“Турбуюсь за дітей, діти вже декілька тижнів не можуть бути присутніми на уроках, бо у нас онлайн навчання, ми переселенці. Сьогодні скористалися нагодою, прийшли сюди, то діти змогли хоча б бути присутніми, вчитися і я працюю”, – розповідає переселенка Тетяна Четверикова.

Живлять пункт незламності два генератори, також є вайфай.

Одночасно цей пункт незламності може прийняти кілька сотень людей. Окрім звичайних зручностей, тут облаштували куточок матері й немовляти та ігрову зону з пазлами і розмальовками

Відкритий пункт незламності щодня до 8-ї вечора. Але у разі надзвичайної ситуації тут готові працювати ще довше.

Ольга Дунська, Одеса, “5 канал”

Читайте також: Не лише інтернет і зарядка: чим унікальний пункт незламності “Теплиця” у Києві

Дивіться відео за темою: Вижити в екстремальних умовах – без світла, води, опалення: поради фахівців

Підтримайте журналістів “5 каналу” на передовій.

Робіть свій внесок у перемогу – підтримуйте ЗСУ.

Головні новини дня без спаму та реклами! Друзі, підписуйтеся на “5 канал” у Telegram. Хвилина – і ви в курсі подій.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *