“Ми їх відкопували 4 дні”: командир взводу ЗСУ Андрій Серган про найболючіші втрати на війні (Відео)

Важко бачити, як людина протягом кількох місяців росте, як командир, а потім в якийсь день вона гине, каже армієць

У програмі “Час: Online” на “5 каналі” ведуча Марія Скібінська і армієць ЗСУ, командир взводу БПЛА у 59-й окремій мотопіхотній бригаді імені Якова Гандзюка ЗСУ Андрій “Хохол” Серган обговорили, що найболючіше на війні. 

“Найважче, напевно втрачати своїх людей. Один із епізодів – коли чотири ракети зрівняли склад, де були мої друзі – і ми втратили 39 людей. Із них 5 – мої ближні, які були рідні по духу. Ми тоді повечеряли, об 11-й розійшлися, а в 3 години ночі їх не стало. Тобто це був епізод, який я не хотів би забути ніколи. Не хотів би забути цих хлопців ніколи. Ми їх відкопували три чи чотири дні. Їх засипало плитами і будівельним сміттям так, що їх шукали з собаками. Відкопали, звичайно. Але потвора, яка навела ці ракети, була десь поруч у Миколаєві. І чесно кажучи, мені хотілось би знайти цю потвору і знищити своїми руками. Найважчий момент, мабуть, у мене в житті”, – говорить армієць.

“І ще дуже багато таких історій, коли починаєш товаришувати з хлопчиком. 23 роки, він командир роти, ти його історію спостерігаєш протягом 4-5 місяців, як він розвивається, росте, стає справжнім командиром. А потім його вбивають. А за день до цього ти з ним вітався. Таких моментів сотні, тисячі. Дізнаватися про загибель свої друзів по всій країні – це боляче”, – каже Серган. 

Армієць також говорить, що дуже багато його знайомих і друзів-армійців вціліли в 2014-2015 роках, і загинули саме за час повномасштабної війни.

“З тих хлопців, які зі мною воювали в 2014 році ще в Нацгвардії. Ми недавно зустрічалися з товаришем, які були у мене в взводі. Він каже, що ми порахували, із тих 36 людей залишилися тільки вісім. При тому, що після 2014-2015 року були всі цілі. За цей період часу ми втратили удже багато людей”, – каже армієць.

Дивіться повний випуск інтерв’ю з армійцем ЗСУ, командиром взводу БПЛА Андрієм “Хохлом” Серганом:

Робіть свій внесок у перемогу – підтримуйте ЗСУ.

Дивіться відео за темою:

Головні новини дня без спаму та реклами! Друзі, підписуйтеся на “5 канал” у Telegram. Хвилина – і ви в курсі подій.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *