Модернізований варіант “Піона”: як “Малка” нищить русню під Авдіївкою ‒ сюжет (Відео)

Оперативність на вогневій ‒ це командна робота

Але ворог і досі намагається наступати. І не лише на бахмутському, а й на авдіївському напрямках. Це фіксує Генеральний штаб Збройних Сил України. І не вперше окупантів під Донецьком вгамовують артилеристи, спиняючи спроби росіян йти вперед. Серед зброї, яка надовго “заспокоює” росіян ‒ потужна “Малка” калібру 203.

46,5 тонн вогню та металу ‒ потужна “Малка” модернізований варіант піона виїжджає на працю. На донецькому напрямку піхоті потрібна допомога. Яку ця найпотужніша в українському війську самохідна установка оперативно надає, регулярно та методично знищуючи живу силу та бронетехніку ворога. Без малки та піонів не обходиться жоден контрнаступ. Вони швидко та потужно обривають наступи росіян.

Відповідно до свіжих зведень Генштабу, крім стабільно важкого бахмутського напрямку, нині спекотно і поблизу Авдіївки, де окупанти намагаються наступати. Боги війни щодня ці намагання гасять. Успішно. Недарма їхня гармата називається “Анубіс” ‒ у грецькій міфології ‒ провідник душ у царство мертвих.

“Досить багато живої сили спустилося з “Анубіс”, якщо наші розвідники засікли ‒ ну знаєте, десь збираються вороги ‒ ми туди ‒ бам!”, ‒ розповідає артилерист “Корвет”.

А ще в цій артбригаді є і Аїд. І Зевс.

“Наш снаряд вони чують здалека і одразу у них паніка”, ‒ додав “Корвет”.

Тим більше, що зазвичай, кажуть боги війни, їхні снаряди потрапляють у ціль. Бо на “Анубісі” працюють снайпери, посміхається навідник Владислав. Тільки калібр у них не 12,7, а 203 міліметри ‒ найбільший на полі бою. Це при тому, що у Влада ‒ травмоване око. Подряпав гілками на початку війни. Але влучній стрільбі, запевняє Влад, це не заважає.

“Ми працюємо як снайпери ‒ виїхали стрельнути, переїхали, там відпрацювали. Тобто є, ми не стоїмо на одному місті”, ‒ запевнив артилерист Владислив.

На вогневій вони закопуються, наводяться, стріляють за лічені хвилини. Довше там залишатися не можна. Надто небезпечно. На “Малки”, як і на “Піоні” на передовій росіяни влаштовують справжнє полювання. “Анубіс” намагаються знищити “Ураганами”.

“Тому що сам по собі “Піон” не досить маневрена ціль, але майстерність наших хлопців доводить до того, що декілька хвилин і нас немає на вогневій, і тому вони стараються вицепити нас “Ураганами”. Тому що нас піймати дуже важко. Ми вже навчилися ‒ з перших днів війни працюємо. І у нас досить великий досвід”, ‒ запевнив “Корвет”.

Оперативність на вогневій ‒ це командна робота. До якої Ігор звик. Він футболіст. Грав за одну з команд Горішніх Плавнів. До великої війни працював за кордоном. В армію пішов за мобілізацією ‒ в одну з артбригад. Тут познайомився і з “Малками”, і з “Піонами”, які до цього бачив лише на фото-відео. Два тижні тому Ігор вперше виїхав на бойову.

“Коли перший раз вистрелили хлопці, які вже були тут, кажуть ‒ покажи руки, чи трусяться. Показав ‒ не трусилися. Не страшно. Адреналін чи що”, ‒ підсумував артилерист Ігор.

Їм усім до 30. Навіднику Владиславу 20. Молода команда, в якої горять очі. Яка хоче працювати і якнайшвидше вигнати окупантів з рідної землі. Щоб повернутися до родин.

З перемогою Ольга Калиновська, Сергій Клименко “5 канал”

Читайте також: рашисти всю ніч гатили по Нікопольському району з “Градів” і важкої артилерії – обірвані лінії електропередач

Підтримайте журналістів “5 каналу” на передовій.

Дивіться відео за темою:

Робіть свій внесок у перемогу – підтримуйте ЗСУ.

Головні новини дня без спаму та реклами! Друзі, підписуйтеся на “5 канал” у Telegram. Хвилина – і ви в курсі подій.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *