Молдова побоюється російського вторгнення – прем’єрка країни (Відео)

Занепокоєні через можливе вторгнення мають бути всі маленькі країни довкола росії, вважає Гаврилиця

Молдова побоюється російського вторгнення після того, як кремль почав повномасштабну війну проти України. У Кишиневі занепокоєні, що бойові дії можуть переміститися на південно-західну частину України. Як передає “5 канал”, про це заявила прем’єрка країни Наталія Гаврилиця.

Вона переконана, що занепокоєні через можливе вторгнення мають бути всі маленькі країни довкола росії.

Щодо Молдови також заявила, що держава чи не найбільше постраждала від російського вторгнення до України. Інфляція у Молдові становить 32%. Водночас Гаврилиця заявила, що молдовський народ достойно переживає кризу. І зазначила, що її країна добровільно прийняла велику кількість біженців і готова прийняти ще більше.

“Це ризик, хоч поки що гіпотетичний сценарій, але якщо військові дії перемістяться далі на південно-західну частину України і в бік Одеси, то, звичайно, ми дуже хвилюємося. Якщо держава може розпочати війну із захопленням територій без урахування, знаєте, міжнародного права, то в цьому сенсі ніхто не застрахований, і я думаю, що багато країн стурбовані”, – наголосила прем’єр-міністерка.

Як повідомляв 5.UA, вранці 24 лютого росія розпочала повномасштабну війну проти України. По кількох військових об’єктах у Києві, Харкові та Дніпрі були завдані ракетні удари, а війська рф перейшли кордон під Харковом.

ЗСУ, всі спеціальні та силові служби держави були підняті за тривогою. Ворог почав інтенсивні обстріли підрозділів ЗСУ на сході – українська армія дає відсіч російським військам. В екстреному режимі працює Рада національної безпеки й оборони. Запроваджено воєнний стан. Україна офіційно направила позов проти російської федерації до Міжнародного суду ООН у Гаазі.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *