Монастирський за кілька хвилин до загибелі відправив смс Данілову (Відео)

У день трагедії міністр мав взяти участь у засіданні Ставки головнокомандувача

Секретар РНБО Олексій Данілов отримав смс від міністра внутрішніх справ Дениса Монастирського лише за кілька хвилин до авіакатастрофи у Броварах.

Про це сам Данілов розповів в ефірі телемарафону.

За словами посадовця, повідомлення від міністра надійшло о 08:07, а вже за кілька хвилин сталася катастрофа. Про зміст смс секретар РНБО не розповів.

У день трагедії президент Володимир Зеленський мав зібрати Ставку головнокомандувача, і Монастирський, який вирушив вранці у відрядження на Харківщину, мав приєднатися до зустрічі онлайн з Полтави.

“Зазвичай ми це ніколи не афішуємо. Міністр внутрішніх справ мав вийти з Полтави на 10:00 на цю Ставку”, розповів секретар РНБО.

На запитання, чи могла росія бути причетною до катастрофи вертольота з керівництвом МВС, Данілов відповів, що всі обставини будуть з’ясовані і “відповідь ми обов’язково отримаємо, що трапилося тим ранком над Броварами і чому”.

Нагадаємо, вранці 18 січня гелікоптер, на борту якого перебував міністр внутрішніх справ та його перший заступник, зазнав катастрофи у Броварах. Вертоліт упав на територію дитячого садочка, пошкодивши будівлю.

Внаслідок катастрофи загинули 14 людей (у тому числі, всі 10 людей, які були на борту гелікоптера). Серед загиблих одна дитина. Постраждало 25 осіб, з них 11 дітей.

ЩО ВІДОМО ПРО ТРАГЕДІЮ У БРОВАРАХ

18 січня близько 8-ї ранку гвинтокрил ДСНС ЕС-225 (бортовий номер 54) з керівництвом МВС на борту зазнав катастрофи.

Вертоліт упав на території дитячого садка. Частина будівлі садочка вигоріла вщент, нині краном розбирають завали.

Унаслідок авіакатастрофи, за останніми даними ДСНС, загинули 14 людей, з яких 1 дитина. Госпіталізовано 25 осіб, 11 з них діти.

Загинули всі 9 людей, що перебували на борту вертольота, зокрема міністр внутрішніх справ Денис Монастирський, його перший заступник Євген Єнін і державний секретар МВС Юрій Лубкович. Решта загиблих перебували в садочку.

В ОП повідомили, що керівництво МВС прямувало у відрядження в одну з “гарячих” точок. Згодом стало відомо, що вони летіли на Харківщину.

За процедурою, виконувачем обовʼязків міністра МВС мав стати один з його заступників. На позачерговому засідання Кабмін призначив заступником міністра внутрішніх справ голову Національної поліції України Ігоря Клименка і поклав на нього виконання обов’язків міністра внутрішніх справ.

Офіс генпрокурора розглядає всі можливі версії аварії гелікоптера у Броварах. Катастрофу розслідуватиме комісія, до якої увійдуть різні авіаційні фахівці.

Свідків падіння гелікоптера в Броварах просять оперативно звернутися в поліцію, це допоможе в з’ясуванні обставин трагедії.

Вертоліт, який зазнав катастрофи, був французького виробництва. У ДСНС розповіли про кваліфікацію екіпажу.

Євросоюз у жалобі разом з Україною: політики ЄС висловили співчуття у зв’язку з трагедією у Броварах.

Дивіться також: Висновки робити поки зарано: КИРИЛО ТИМОШЕНКО та АНДРІЙ НЄБИТОВ про ТРАГЕДІЮ у БРОВАРАХ

Робіть свій внесок у перемогу – підтримуйте ЗСУ.

Головні новини дня без спаму та реклами! Друзі, підписуйтеся на “5 канал” у Telegram. Хвилина – і ви в курсі подій.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *