Морпіх Костенко про військовий вишкіл ворога: “Іноді ті ж бойовики так званої “д/лнр” воюють краще” (Відео)

Армієць також оцінив контингент російських військових у “придністров’ї” і те, наскільки вони боєздатні

У програмі “Час: Online” на “5 каналі” ведуча Марія Скібінська та командир відділення 503-го окремого батальйону морської піхоти, історик Іван Костенко обговорили, як відрізняється війна 2014 року і тепер, а також військовий вишкіл ворога.

“Підготовка дуже різниться від підрозділу до підрозділу. Тому що там, де були строковики, наскільки я знаю, там зовсім все було погано”, – каже морпіх.

“На Донбасі завжди була тільки кадрова російська армія, я маю на увазі зараз. Ті, з ким ми пересікалися, воювати вони в принципі вміють. Але не всі. Бувають підрозділи, на які ти дивишся і думаєш, що ті самі так звані “днр” і “лнр”  деякі їхні підрозділи воюють краще, ніж кадрова російська армія. Бо вісім років війни і трохи досвіду набралися навіть вони. А взагалі, якби співвідношення було не таким, а хоча б 1 до 2, то вони б вихватили. Це було б набагато показовіше і прямо люто”, – мовиться в повідомленні.

Костенко також оцінив контингент російських військових у “придністров’ї” і те, наскільки вони боєздатні.

“Ще я знаю, що у нас же є міст із “придністров’ям”, то я знаю, що його зірвали і сторони “придністров’я”. Вони такі подумали, що ні, що краще скажуть, що в них міст упав і наступати вони не можуть. Я знаю, що люди там давали хабарі для того, щоб їх туди відправити. Щоб там сидіти, пити вино і нічого не робити і нібито служити в армії. І тепер, коли їм кажуть, що пора йти воювати, вони щось там не дуже хочуть”, – говорить морпіх.

Як повідомляв 5.UA, вранці 24 лютого росія розпочала повномасштабну війну проти України. По кількох військових об’єктах у Києві, Харкові та Дніпрі були завдані ракетні удари, а війська рф перейшли кордон під Харковом.

ЗСУ, всі спеціальні та силові служби держави були підняті за тривогою. Ворог почав інтенсивні обстріли підрозділів ЗСУ на сході – українська армія дає відсіч російським військам. В екстреному режимі працює Рада національної безпеки й оборони. Запроваджено воєнний стан. Україна офіційно направила позов проти російської федерації до Міжнародного суду ООН у Гаазі.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *