“московитам настав час тікати”: що відомо про наступ ЗСУ на Херсонщині та що насправді відбувається на півдні – сюжет (Відео)

У Міноборони ж порадили довіряти лише підтвердженій військовими інформації

На Херсонщині стає дедалі гарячіше. Ситуація напружена, але під контролем ЗСУ, повідомили у Міноборони. Крім того, там прокоментували гучну заяву від CNN про визволення 4 населених пунктів у Херсонській області. 

На південному напрямку ситуація залишається складною, але динамічно змінюється, повідомляють у Міноборони. ЗСУ зараз активно працюють над тим, аби ворог не міг підтягувати нову техніку та озброєння.

“Наразі тривають позиційні бої, ми намагаємося покращити своє положення, не дозволити ворогу підтягнути резерви, працюємо над цим на всіх напрямках. Зокрема артилерійськими ударами, які вночі відбулися по логістичним напрямках, по транспортних артеріях, найголовніших для окупантів – це по Антонівському залізно-дорожньому мосту і по Дар’ївському мосту”, – зазначив керівниця координаційного пресцентру Сил оборони України “Південь” Наталія Гуменюк.

Знищено і російську переправу через Дніпро біля села Львове на Херсонщині. До того ж злетіли у повітря три склади боєприпасів.

“Ракетно-артилерійські підрозділи, продовжуючи виконувати вогневі завдання, збільшили втрати ворога. Три склади боєприпасів поблизу Берислава, Високопілля, Антонівки. Переправа, що ворог налагоджував через Дніпро неподалік села Львове, знищена. Остаточні втрати ворога дорозвідуються”, – спікер ОК “Південь” Владислав Назаров.

Напередодні ввечері телекомпанія CNN повідомила про визволення чотирьох населених пунктів, а от аналітики американського інституту вивчення війни говорили про 5. Твердять, що операція почалася вночі з масованого обстрілу російських позицій і тилу. Українські воїни вдарили по ворожій піхоті з квазіутворень “днр” і “лнр”. Ці бандформування та російський десант просто втекли зі своїх позицій.

В етері марафону “5 каналу” херсонський активіст Володимир Молчанов поділився міркуваннями, що на Херсонщині радше був танковий рейд, а не системна операція.

“Що стосується решти населених пунктів, про які говорить CNN, американці, а потім підхоплюють українські джерела, всі можливі, то якщо подивитися на карту, то стане зрозумілим, що звільнення Томиної Балки і Нової Дмитрівки, воно фактично неможливим було би. Якщо залишається під контролем ворога Станіслав, з одного боку Широка Балка і Софіївка, а з іншого боку Солдатське чи Мирне або Миролюбівка, тобто вони можуть обстрілювати з обох боків, з флангів цю умовну колону, яка має зайти в Томину Балку”, – підсумував херсонський активіст Володимир Молчанов.

У Міноборони ж порадили довіряти лише підтвердженій військовими інформації. А от місцевим жителям підготувати все необхідне, аби вони могли перечекати найактивніші дні боїв в укриттях.

“Передчасне оголошення про визволення, звільнені населені пункти наразили їх на додаткову небезпеку – це потенційно авіаційні удари ворога, артилерія далекобійна ворогом – це ми вже проходили таку практику, коли було визволення Потьомкіного, Лозового, Авдіївки, і вони постійно потрапляли під такі удари”, – запевнила керівниця координаційного пресцентру Сил оборони України “Південь” Наталія Гуменюк.

Планів не розкриємо, а окупантів гнатимемо до кордонів. Так початок наступу на півдні прокоментував Володимир Зеленський.

“Хтось хоче знати, які в нас плани? Ви не почуєте конкретики від жодної справді відповідальної особи. Бо це війна – і так відбувається на війні. Але окупанти мають знати: ми гнатимемо їх до кордону. До нашого кордону, лінія якого не змінювалась. Окупанти її добре знають. Якщо вони хочуть вижити – російським військовим настав час тікати”, – підсумував президент України Володимир Зеленський.

Щури вже побігли. Зрадник дмитро стрємоусов утік із Херсона до росії. Про це повідомив громадський активіст Сергій Стерненко. На відео, де колаборант розповідає, що росія в Херсоні назавжди, пильні українці помітили в нього за спиною благовіщенський собор у російському воронежі. А з огляду на ракурс відео, живе стрємоусов у готелі “Маріотт”.

Софія Норенко, “5 канал”

Читайте також: “орки бояться”: росіяни на Херсонщині посилили патрулі та перевірки документів

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *