московити продовжують обстрілювати Запорізьку область, зокрема й АЕС: яка ситуація у регіоні (Відео)

У Запорізькій області ЗСУ продовжують просуватися в стратегічно важливому напрямку

Міжнародне агентство з ядерної енергії МАГАТЕ засудило насильницькі дії на Запорізькій атомній електростанції або поблизу неї. Обстріл ЗАЕС свідчить про реальний ризик ядерної катастрофи, заявив генеральний директор МАГАТЕ Рафаель Гроссі. У той же час росіяни продовжують ховати зброю, зокрема артилерійські установки на території атомної станції. Яка нині ситуація на АЕС, а також про стан справ у Запорізький області дізнавався журналіст “5 каналу” Денис Розенков.

Так, росіяни продовжують ховатися у підвалах ЗАЕС. Український персонал наразі не має доступу до цих приміщень, тож у випадку нових обстрілів люди не мають укриття і перебувають у небезпеці. Напередодні російські терористи кілька разів обстріляли Запорізьку атомну електростанцію з РСЗВ. Три прильоти зафіксовані прямо на майданчику станції, біля одного з енергоблоків, де знаходиться ядерний реактор.

Також вчора ввечері росіяни влучили снарядами поруч зі станційним сухим сховищем відпрацьованого ядерного палива. Як заявляють у “Енергоатомі”, вочевидь, цілили саме по контейнерах, які там зберігаються просто неба. 174 контейнери, в кожному з яких по 24 збірки відпрацьованого ядерного палива. Через такі ракетні обстріли було пошкоджено три датчики радіаційного моніторингу навколо майданчика ССВЯП ЗАЕС. Відтак вчасне виявлення та реагування у разі погіршення радіаційної обстановки або витоку радіації із контейнерів відпрацьованого ядерного палива наразі неможливе.

Що саме зараз відбувається на АЕС також сказати складно. росіяни тримають там зміну українського персоналу. Але, нікого більше на об’єкт не допускають.

Щодо зведень ЗОВА, то за минулу добу ворог не зупиняв обстріли вздовж усієї лінії зіткнення. Застосовується авіація, танкове озброєння, реактивну та ствольну артилерію. За повідомленням ГУНП у Запорізькій області за минулу добу окупанти обстріляли цивільну інфраструктуру у районі населених пунктів Запоріжжя, Трудове, Степногірськ, Гуляйполе, Оріхів, Червоне. Надійшло 8 повідомлення про руйнування об’єктів цивільної інфраструктури.

У обласному центрі ліквідують наслідки ракетних ударів окупантів – росіяни двічі стріляли по Запоріжжю. Було влучання у один з інфраструктурних об’єктів в Шевченківському районі міста. Ось що про це каже очільник ЗОВА. 

“Всі відмітили збільшення обстрілів, а саме ракетних. Ми це бачимо щодо всієї області. По нашому регіону розбито кілька”, – сказав голова ЗОВА Олександр Старух.

У Запорізькій області ЗСУ продовжують просуватися в стратегічно важливому напрямку. В районі Щербаків, Нестерянки та Дорожнянки ЗСУ покращують тактичне становище та відбивають ворожі контратаки. Дуже добре працюють HIMARS на Запорізькому напрямку. Повідомляється, що зокрема по Токмаку. росіяни кілька днів звозили БК на один із місцевих складів – вчора його було ліквідовано. Окрім цього напередодні ввечері мелітопольці чули вибухи біля військового аеродрому, де дислокується військова база армії росії. Вибухи були дуже потужними. Одразу після цього містом помчали пожежні та швидкі. Подробиці та офіційну інформацію, сподіваємося отримати сьогодні. 

Читайте також: Вночі Харківщину обстріляли ракетами С-300, по Дніпропетровщині гатили з “Градів” та “Ураганів” 

Робіть свій внесок у перемогу – підтримуйте ЗСУ.

Головні новини дня без спаму та реклами! Друзі, підписуйтеся на “5 канал” у Telegram. Хвилина – і ви в курсі подій.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *