Міноборони працює над відкриттям центрів для реабілітації військовополонених в усіх регіонах України – подробиці

Ганна Маляр зазначила: організовуємо відповідно до міжнародних вимог

Над відкриттям центрів для реабілітації військовополонених в усіх регіонах України працює Міністерство оборони, один із таких центрів 11 січня відкрито в Миколаєві. Про це повідомляє “АрміяInform”.

За словами заступниці міністра оборони України, сьогодні робота із повернення українських полонених налічує два етапи: “Перемовини і безпосередньо повернення; постізоляційний період”. 

“Постізоляцію ми організовуємо відповідно до міжнародних вимог. І зараз Координаційний штаб ГУР відкриває по всіх регіонах України філії, аби родичам військовополонених і військовослужбовцям, які повернулися із полону, було зручно звертатися туди за місцем проживання”, – зазначила Ганна Маляр.

У пресслужбі Міноборони написали, що “в такому центрі військовослужбовець, визволений з полону, може отримати увесь спектр послуг для себе. Мовиться не тільки про медичну підтримку”.

“Приміром, на Миколаївщині відбуваються зустрічі із сім’ями військовослужбовців, які перебувають у полоні, їхніх дітей вітають із днями народження. Робота на сьогодні ведеться”, – розповіла Маляр.

“Абсолютна більшість колишніх військовополонених після реабілітації повертається на службу”, – зазначила заступниця Міністра.

Читайте також: як українці зібрали понад пів мільйона грн військовим на реабілітацію.

Підтримайте журналістів “5 каналу” на передовій.

Дивіться також відео за темою: 

тяжке поранення, полон, реабілітація в США – історія незламного розвідника Романа Городенського.

Робіть свій внесок у перемогу – підтримуйте ЗСУ.

Головні новини дня без спаму та реклами! Друзі, підписуйтеся на “5 канал” у Telegram. Хвилина – і ви в курсі подій.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *