Міністр оборони запропонував партнерам надавати Україні зброю для перевірки в реальних бойових діях (Відео)

Міністр оборони підкреслив, що в Україні діляться з партнерами всією інформацією, яка стосується використання зброї

ЗСУ можуть допомогти тестувати нове озброєння, надане Україні в рамках військової допомоги. Вони матимуть можливість перевірити оснащення в реальних бойових умовах. Про це заявив міністр оборони Олексій Резніков Atlantic Council.

Резніков зауважив, що міжнародні партнери зараз мають неймовірну можливість. Тож він звернувся до представників Польщі, США, Франції, Німеччини та Туреччини.

“Давайте нам інструменти, ми закінчимо роботу, і у вас буде нова інформація”, – наголосив Резніков.

Він пояснив, що під час повномасштабної війни і так тестується багато сучасного озброєння. Його, до слова, вдосталь й у самих окупантів. Вони, власне, і перевіряють у реальних бойових умовах:

  • інтелектуальні засоби радіоелектронної боротьби і зв’язку;
  • засоби протиповітряної оборони,
  • крилаті ракети,
  • балістичні ракети й інше.

Міністр оборони наголосив, що в Україні діляться з партнерами всією інформацією, яка стосується використання зброї. Крім того, наші військові розповідають про досвід роботи з тим чи іншим видом оснащення. Тож у війні проти російських загарбників ЗСУ особливо зацікавлені у можливості використовувати техніку, яка випереджатиме ворожу за інноваційністю.

Як повідомляв 5.UA, вранці 24 лютого росія розпочала повномасштабну війну проти України. По кількох військових об’єктах у Києві, Харкові та Дніпрі були завдані ракетні удари, а війська рф перейшли кордон під Харковом.

ЗСУ, всі спеціальні та силові служби держави були підняті за тривогою. Ворог почав інтенсивні обстріли підрозділів ЗСУ на сході – українська армія дає відсіч російським військам. В екстреному режимі працює Рада національної безпеки й оборони. Запроваджено воєнний стан. Україна офіційно направила позов проти російської федерації до Міжнародного суду ООН у Гаазі.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *