Міського голову Білгород-Дністровського підозрюють у махінаціях – чому під час обшуку чиновник побився із силовиками (відео) (Відео)

Правоохоронці прийшли до чоловіка з обшуками. Серед іншого, чиновника підозрюють у махінаціях, пов’язаних з відшкодуванням збитків після ракетного удару

Українські силовики прийшли з обшуками до міського голови Білгород-Дністровського Одеської області та члена опзж Віталія Граждана. Під час слідчих дій спалахнув конфлікт. Очільник міста заявив, що його побили співробітники СБУ. Тоді як у Службі безпеки України кажуть про кардинально інше. Представники СБУ розповіли, що справді, спільно з правоохоронцями проводили обшук у кабінеті міського голови Білгород-Дністровського Віталія Граждана, пише “24 канал”.

У СБУ пояснили, що 18 жовтня проводили слідчо-оперативні дії в кабінеті міського голови Білгород-Дністровського Віталія Граждана. Ці заходи відбувалися у межах одразу двох кримінальних проваджень, зокрема про:

  • хуліганство;
  • порушення законів та звичаїв війни.

Серед іншого, чиновника підозрюють у махінаціях, пов’язаних з відшкодуванням збитків, завданих одному з об’єктів району внаслідок ракетного обстрілу.

Силовики розповіли, що очільник Білгород-Дністровського перешкоджав роботі правоохоронців та напав на співробітників СБУ.

“Попри наявність ордера, міський голова намагався перешкодити правоохоронцям і провокував бійку. Щоб запобігти зриву слідчо-процесуальних дій, співробітники СБУ застосували передбачений законом захід – вдягнули на нього кайданки”, – наголосили в СБУ.

Там додали, що жодних ознак фізичного насильства, попри всі провокації посадовця, не було вчинено. Навпаки, саме за фактом нападу на співробітників СБУ при виконанні службових обов’язків правоохоронці відкрили провадження щодо самого міського голови. 

Сам Віталій Граждан заявив, що його побили співробітники СБУ під час проведення обшуків. За словами чиновника, коли вже закінчилися слідчі дії і були підписані протоколи, він намагався вийти з кабінету.

“Разом з тим співробітники спецпідрозділу, яких було троє, почали мене бити, скрутили, поклали на землю, коли клали на землю, били мені по обличчю”, – поскаржився Граждан.

Як відомо, раніше міський голова Білгород-Дністровського побився з головою райради Григорієм Мельниченком. Інцидент трапився в липні під час засідання, почався скандал. Сутичка закінчилась тим, що політиків розняли силою. Григорій Мельниченко почав обзивати Граждана наркоманом та іншими непристойними словами. Реакція не забарилася, розпочалася бійка. Обидві сторони конфлікту сильно лаялися та поливали одне одного брудом навіть після того, як їх розтягнули. 

Як повідомляв 5.UA, СБУ ліквідувала в Києві схему розкрадання бронежилетів Нацгвардії на 8 млн грн.

Нагадаємо, що ГУР Міноборони України оголосило про винагороду на суму $100 тисяч за передачу в полон колишнього ватажка терористів “днр” бойовика ігоря гіркіна (стрєлкова). Цю суму збільшили на 50 тисяч доларів українські діячі, політики та медійні персони.

Підтримайте журналістів “5 каналу” на передовій.

Дивіться також відео за темою:

Робіть свій внесок у перемогу – підтримуйте ЗСУ.

Головні новини дня без спаму та реклами! Друзі, підписуйтеся на “5 канал” у Telegram. Хвилина – і ви в курсі подій.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *