Навчальний рік в умовах війни: МОН презентувало чотири моделі шкільної освіти (Відео)

Доступним навчання буде не лише у відносно безпечних регіонах

Шкільний навчальний рік в умовах війни. Міносвіти сьогодні презентувало чотири моделі, за якими навчатимуться українські школярі з 1 вересня. В основу кожного з варіантів покладено саме місце перебування учнів.

Доступним навчання буде не лише у відносно безпечних регіонах. До освітнього процесу будуть залучені і внутрішньо переміщені діти, діти на окупованих територіях України, та ті, хто нині за кордоном.

Серед форм навчання, які МОН запропонує батькам дітей, що не змінили місце проживання або є внутрішньо переміщеними, будуть очна форма, дистанційна, сімейна (домашня), змішана та екстернат. Такі ж форми, окрім змішаної, МОН пропонує і для учнів, які перебувають за кордоном.

“Учасники освітнього процесу перебувають або повернулися на території, істотно віддалені від бойових дій, учасники освітнього процесу є внутрішньо переміщеними особами, перебувають у зоні бойових дій або на тимчасово окупованих територіях, надскладна категорія, але ми також готові з ними працювати і тимчасово знаходяться за межами України”,  повідомляють у МОН.

Читайте також: Офлайн-навчання в умовах війни: чи готові школи і що можуть зробити батьки для безпеки дітей

Нагадаємо, міський голова Харкова Ігор Терехов розповів, що школи у місті  працюватимуть в режимі онлайн-навчання. За його словами, можливо, для першокласників буде розроблена програма в ігровій формі. 

Робіть свій внесок у перемогу – підтримуйте ЗСУ.

Головні новини дня без спаму та реклами! Друзі, підписуйтеся на “5 канал” у Telegram. Хвилина – і ви в курсі подій.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *