Найманці пвк “вагнера” з березня стали звичайним армійським підрозділом – у британській розвідці пояснили, що це означає

Це істотна зміна у порівнянні з попередньою роботою групи з 2015 року, коли “вагнерівці” зазвичай виконували певні “місії”, кажуть розвідники

У війні росії проти України ще з березня 2022 року брали участь найманці приватної військової компанії “вагнер”. Щоправда, тепер вони виконують завдання на українській території подібно до звичайних армійських підрозділів. Такі дані оприлюднила розвідка Великої Британії.

Там пояснили, чому роль “вагнерівців” змінилася. 

Розвідники зазначили, що “вагнерівцям” призначили відповідальність за певні сектори лінії фронту, подібно до звичайних армійських підрозділів. Це суттєва зміна у порівнянні з попередньою роботою групи з 2015 року, коли вона зазвичай виконувала місії, відмінні від відкритої широкомасштабної регулярної російської військової діяльності.

“Цей новий рівень інтеграції ще більше підриває давню політику російської влади щодо заперечення зв’язків між пвк та російською державою”, – наголосили у розвідці. 

У розвідці Британії припустили, що російському міноборони елементарно не вистачає бойової піхоти, однак навряд чи сил “вагнера” буде достатньо, щоб істотно змінити траєкторію війни. 

Нагадаємо, на сході “денацифікували” одного з найвідоміших російських найманців ПВК “Вагнера” – Володимира Анданова з Бурятії, позивний “ваха”. Анданов воював на Донбасі ще з 2014 року. Брав участь у боях за Дебальцеве. 

Як повідомляв 5.UA, вранці 24 лютого росія розпочала повномасштабну війну проти України. По кількох військових об’єктах у Києві, Харкові та Дніпрі були завдані ракетні удари, а війська рф перейшли кордон під Харковом.

ЗСУ, всі спеціальні та силові служби держави були підняті за тривогою. Ворог почав інтенсивні обстріли підрозділів ЗСУ на сході – українська армія дає відсіч російським військам. В екстреному режимі працює Рада національної безпеки й оборони. Запроваджено воєнний стан. Україна офіційно направила позов проти російської федерації до Міжнародного суду ООН у Гаазі.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *