Наскільки ЗСУ готові дати відсіч, якщо ворог посилить агресію на День Незалежності – у ОК “Південь” прокоментували (Відео)

Ворог знесилений, ворог деморалізований, але він все ще має резерви сили, які може застосувати, зокрема, ракетні атаки

У програмі “Час: Online” на “5 каналі” ведуча Марія Скібінська і начальниця об’єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк обговорили, чого чекати на День Незалежності і 25 серпня та наскільки ЗСУ готові давати відсіч ворогу.

“Сили оборони, ЗСУ, зокрема і всі військові формування, всі сили блоку національної безпеки абсолютно готові, тому що вони вже не перший день тримають оборону і боронять нашу Батьківщину для того, щоб вибити з неї ворога. Ми усвідомлюємо, що тяжіння до таких сакральних дат у ворога велике, але і ми готові”, – каже Гуменюк.

“І ми, просто звертаючись до народу, акцентуємо увагу на те, що треба бути обережними, пильнувати і усвідомлювати й розуміти, що можливі будь-які провокації, можливі будь-які акти агресії, можливе посилення наступу на різних напрямках. Тому що ворог знесилений, ворог деморалізований, але він все ще має резерви сили, які може застосувати, зокрема ракетні атаки. Те, проти чого ми на сьогодні не маємо абсолютного захисту, тому маємо усвідомлювати, що треба себе убезпечити.

Нагадаємо, секретар Ради національної безпеки та оборони Олексій Данілов заявив, що росія, ймовірно, готує провокації напередодні Дня Незалежності, який Україна відзначатиме 24 серпня. 

Також радник голови Офісу президента України Михайло Подоляк попередив, що російські війська, імовірно, збільшать кількість обстрілів українських міст у переддень головного державного свята України – Дня Незалежності. 

Президент Зеленський своєю чергою попередив, що наступного тижня росія може здійснити жорстокі атаки. Українцям важливо не піддаватися ворожому тиску.

Міністерство внутрішніх справ закликало українців 23-25 серпня ховатися в укриття при кожному сигналу тривоги. 

Головні новини дня без спаму та реклами! Друзі, підписуйтеся на “5 канал” у Telegram. Хвилина – і ви в курсі подій.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *