“Нас на@балі! Патронов нєт! Восємь “200-х”: мобілізовані з рф плачуться, що сидять без зв’язку, їжі та води і живуть у “шалаші” (Відео)

Відео показує, що росія не справляється з мобілізацією – насамперед не має часу на підготовку, брак командирів гострий

Свіжомобілізовані з кантемирівської дивізії рф, яка зараз веде бої в Луганській та Харківській областях, мають великі проблеми з логістикою, зброєю, забезпеченням, а також низьку боєздатність. Про це у Facebook повідомив головний редактор “Цензор.НЕТ” Юрій Бутусов.

Журналіст пише: “Це епічне відео, безумовно, гідне статусу відео дня. Командир 5-ї роти 423-го полку 4-ї гвардійської кантемирівської танкової дивізії та його мобілізовані солдати записали відео про важкі втрати полку, відсутність управління, зв’язку, забезпечення, зимової форми. Цікаво, що на відео немає жодних ознак викопаних росіянами укриттів, вони живуть на передовій у… “шалаші”! Ні бліндажа, ні хоча б окопу, просто сидять у посадці. Транспорту немає, воду носять на собі. Спорядження – лише те, що купили за свої гроші на ринку. Серед піхотинців є кілька людей старшого віку”.

“Про тяжкі втрати 423-го поки що говорить характерна деталь – командир роти – мобілізований офіцер, не кадровий”, – зауважує Бутусов.

Журналіст зазначає, що боєздатність мобілізованого поповнення дуже низька, армія окупантів має великі проблеми з логістикою, бракує спорядження.

“Навіть у кадровій гвардійській дивізії, “придворній”, яка входить до складу елітної 1-ї гвардійської танкової армії. Не варто думати, що вся російська армія має такий вигляд, є й цілком боєздатні частини. Не варто думати, що ворог такий слабкий, як цей полк. Але відео показує, що росія не справляється з мобілізацією, насамперед не має часу на підготовку, не має сержантів та молодших офіцерів, брак командирів гострий. Ця війна – війна характеру, у ворога також тяжке становище, також великі втрати, навіть така масова мобілізація ще не забезпечує путіну абсолютну перевагу. Такого ворога можна і треба бити”, – підсумовує Бутусов.

Як повідомляв 5.UA, на Луганщині артилеристи ЗСУ рознесли колону мобілізованих москвичів, навіть не вступили в бій.

Підтримайте журналістів “5 каналу” на передовій.

Дивіться відео за темою:

Робіть свій внесок у перемогу – підтримуйте ЗСУ.

Головні новини дня без спаму та реклами! Друзі, підписуйтеся на “5 канал” у Telegram. Хвилина – і ви в курсі подій.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *