На Дніпропетровщині готуються до чергової хвилі COVID-19: подробиці (Відео)

Чергова хвиля пандемії, накладена на війну, стане неабияким випробуванням

Війна – війною, а вакцинація за розкладом. На Дніпропетровщині готуються до чергової хвилі пандемії коронавірусу. Запасаються киснем, готують ліжко-місця в стаціонарах і активно проводять вакцинацію. Щотижня в області роблять до 6 тисяч щеплень і потік охочих збільшується. Один із пунктів вакцинації відвідала журналістка “5 каналу”.

Дніпрянка Руслана до центру вакцинації прийшла вже втретє. На початку року на коронавірус перехворіли батьки і перебігом недуги неабияк налякали дівчину. Тому вона вирішила не нехтувати порадами лікарів.

“Я втратила деяких рідних на той час і я вважаю, що це було необхідно. Адже я сама була вакцинована на той час і не захворіла”, – каже жителька Дніпра Руслана.

Бустерну дозу вакцини отримує і Наталя. Каже, поки по Україні летять ракети, варто захиститися хоча б від хвороб.

“Це для мене захист не носити цю маску. Тобто є люди зі слабким імунітетом. Можна не носити маску, але вони носять, тому що вони бояться. А я не хочу боятися. Я хочу вакцинуватися і жити своїм життям”, – розповіла жителька Дніпра Наталя.

Жителька Дніпра Юлія запевнила: “Ніде воно не дівається, літо проходить, і ми розуміємо, що потрібно готуватися до зими по здоров’ю теж. І вирішили зробити третю вакцинацію”.

У пункті вакцинації щодня роблять щеплення близько сотні охочих. Вакцинують модифікованим Pfizer, який захищає і від штаму коронавірусу, що нині активно шириться Європою. За медичною статистикою, захворюваність підвищується на Дніпропетровщині.

“Всього на сьогодні активних хворих 192 особи в Дніпропетровській області. 119 з них перебувають на лікуванні в стаціонарі. 107 пацієнтів мають пневмонію одну чи двобічну, одна людина на апараті ШВЛ у вкрай важкому стані. Маємо сьогодні 12 дітей, які перебувають з підозрою на коронавірусну хворобу. В 4 з них вже підтверджено діагноз”, – наголосила заступниця Департаменту охорони здоров’я Дніпропетровської ОВА Тетяна Квітницька.

Щоби захистити себе і рідних від хвороби, медики закликають вакцинуватися. Хоча й без того охочих вистачає. Від початку пандемії на Дніпропетровщині зробили понад 3 мільйони щеплень. Це більш як 60% дорослого населення області.

“Спочатку бойових дій кількість людей спочатку зменшилася. Це перший місяць. Але потім було зростання кількості охочих вакцинуватися у зв’язку з тим, що люди почали їхати до Європи і для того, щоб не мати обмежень в пересуванні там, вони проходили вакцинацію. Кількість почала зростати і зараз на бустерну вакцинацію ще більше охочих приходить”, – підсумував керівник центру вакцинації Олександр.

Медики Дніпропетровщини переконують, готові до загострення епідемії. Попри велике навантаження лікарень через бойові дії, тримають для хворих напоготові декілька сотень ліжко-місць та запасаються киснем. Кажуть, чергова хвиля пандемії, накладена на війну, стане неабияким випробуванням. Тому поки є час, радять відвідати пункти щеплення. Їх на Дніпропетровщині працює понад 2 сотні.

Вікторія Ковальова, Олександр Пронський, Дніпропетровська область, “5 канал”

Читайте також: В Україні фіксують рекордні показники тяжкого перебігу коронавірусу: подробиці 

Робіть свій внесок у перемогу – підтримуйте ЗСУ.

Головні новини дня без спаму та реклами! Друзі, підписуйтеся на “5 канал” у Telegram. Хвилина – і ви в курсі подій.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *