На Кубані за рахунок “грізних” “вагнерівців” розрослося кладовище найманців – на їхніх могилах помітили дві цікаві деталі

Могили відрізняються від інших

Євгеній Пригожин не просто так старається максимально швидко поповнювати лави ПВК “вагнера”. Йому необхідно це робити, щоб покривати втрати власного війська у війні проти України. І хоча з почестями, властивими військовим, “вагнерівців” не ховають, та все ж їх таки закопують. Так, на Кубані буквально розрослося кладовище з могилами найманців. Але є кілька “але”. Про це пише “24 канал”.

Десятки свіжих могил з’явилися на Кубані. Поховання датуються кінцем жовтня – початком грудня. А найважливіше те, що вони відрізняються від інших могил на тому ж цвинтарі.

Передовсім на хрестах немає світлин. Але в цьому нічого дивного, адже більшість найманців – зеки. Ніхто про них не турбується і не переймається тим, щоб була бодай якась світлина. Поховали не під номером, а з іменем – уже більш ніж достатньо.

Ще одна особливість, за інформацією аналітиків з Telegram-спільноти SOTA, криється у вінку. Точніше в тому, що на ньому зображено. Так, вінки на могилах мають жовті п’ятикутні зірки по центру.

До слова, інформація про масові поховання ширилася мережею кілька тижнів тому. Тоді стало відомо, що частину цвинтаря обгородили та відділили саме під ліквідованих “вагнерівців”. Журналісти тоді нарахували щонайменше 5 рядів по 10 могил. Причому нові з’являються з кожним днем.

На це навіть відреагував Пригожин. Він зазначив, що частина найманців хотіла бути похована поблизу каплиці ПВК “вагнера” в Гарячому Ключі, що в Краснодарському краї. Але місця там недостатньо, тож влада виділила ділянку у станиці Бакинська.

Тим часом у Ростові-на-Дону вже розшукують озброєних “вагнерівців”. Вони втекли з поля бою, щоб не загинути на фронті. Тепер мають усі шанси бути ліквідованими своїми ж за дезертирство. Мовиться про шістьох утікачів, котрі з 21 по 22 грудня покинули територію навчального центру ПВК “вагнера” на Луганщині. Припускають, що вони намагаються переховуватися в Ростовській області. Там їх і шукають.

Нагадаємо, нещодавно стало відомо, що російський міністр оборони сергій шойгу відправив на фронт приватну військову компанію “патріот” – конкурента ПВК “вагнера”.

Дивіться відео за темою: Бахмутський напрямок: ворог виснажений, чекає на підкріплення “вагнерівцями”

Підтримайте журналістів “5 каналу” на передовій.

Робіть свій внесок у перемогу – підтримуйте ЗСУ.

Головні новини дня без спаму та реклами! Друзі, підписуйтеся на “5 канал” у Telegram. Хвилина – і ви в курсі подій.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *