На росії намагалися вербувати полонених “азовців”, розповідаючи про спільну війну проти Заходу та США (Відео)

Визволені з російського полону захисники зараз працюють із силовими відомствами щодо порушень росією норм міжнародного права

Представники головного розвідувального управління росії намагалися завербувати українських військових, які потрапили в полон рф з “Азовсталі”, розповідаючи про те, що зараз триває “війна проти США та Заходу”. Про це розповів начальник штабу полку “Азов” майор Богдан Кротевич “Тавр”, передає “УП“.

“Щодо саме “азовців” в головного розвідуправління було відпрацьоване наступне: коли ми вийшли з полону, вони хотіли завербувати “Азов” як підрозділ тим, що “хлопці, ви гарно воюєте (я зараз цитую ГРУ, а не себе), і давайте разом знищувати Захід і США”. В “азовців” одностайною була одна думка: вони – наші вороги. Ми – українські військові. Україна – наша батьківщина”, – розповів Кротевич.

У той же час він закликав журналістів не запитувати про перебування у полоні, адже це може нашкодити тим, хто поки що залишається в полоні. Зокрема, рашисти через розголос у медіа можуть погіршити умови перебування військовополонених чи нашкодити переговорному процесу щодо визволення.

Зараз українські військові, визволені з російського полону, працюють із силовими відомствами щодо порушень росією норм міжнародного права.

На брифінгу також зазначили, що командирський склад полку кілька днів перебував з особовим складом на території окупованої України. Потім офіцерів перевезли на територію рф, де їх тримали аж до повернення з полону.

Також, навіть попри гарантії МКЧХ, сепаратисти забрали кількох цивільних людей, котрі виходили із “Азовсталі”.

Нагадаємо, Україна змогла повернути з російського полону низку захисників Маріуполя.

Як повідомляв 5.ua, Катерину Поліщук, більш відому як “Пташка” з “Азовсталі, визволили з російського полону.

Також, у рамках обміну полоненими до України повернулися командир полку “Азов” Денис “Редис” Прокопенко, Сергій “Волина” Волинський та Святослав “Калина” Паламар.

Нагадаємо, засуджених до страти в так званій “днр” трьох іноземних добровольців визволили – за сприяння Саудівської Аравії.

Як повідомляв 5.ua, Єрмак підтвердив інформацію, що українських військових було обміняно на кума путіна – віктора медведчука.

Також, п’ятеро командирів полку “Азов” перебуватимуть у Туреччині до кінця війни під протекцією Ердогана.

Нагадаємо, серед 215 українських захисників, яких шляхом обміну визволили з російського полону, були воїни, які пережили влаштований росіянами теракт в Оленівці

Також, опубліковано список усіх визволених з полону оборонців.

Робіть свій внесок у перемогу – підтримуйте ЗСУ.

Головні новини дня без спаму та реклами! Друзі, підписуйтеся на “5 канал” у Telegram. Хвилина – і ви в курсі подій.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *