На Харківщині викрили чотирьох експосадовців “Укрзалізниці”, які допомагали окупантам перекидати військові ешелони (Відео)

Усім фігурантам справи повідомили про підозру

Чотирьох експосадовців “Укрзалізниці”, які допомагали перекидати російські військові ешелони до України, викрили правоохоронці. Зокрема, трьох із них уже затримали, четвертий фігурант утік до рф. Заходи для притягнення його до відповідальності тривають. Про це повідомила пресслужба СБУ, передає “5 канал”.

За даними слідчих, постачання російської військової техніки на Харківщину модерували колишні працівники регіональної філії “Укрзалізниці”. Під час окупації Куп’янська вони очолили створений ворогами виробничий підрозділ “Куп’янськ-Південна дистанція колії” та допомагали перекидати російські ешелони до України.

Крім того, організували передачу загарбникам виробничого обладнання місцевого підрозділу “Укрзалізниці” та водночас особисто агітували місцевих іти працювати на підконтрольне рф залізничне підприємство. Усім фігурантам справи повідомили про підозру за статтею “пособництво державі-агресорці”.

Нагадаємо, Служба безпеки затримала поплічників окупантів, які позначали енергопідстанції та соціальні об’єкти, зокрема і студентські гуртожитки.

Підтримайте журналістів “5 каналу” на передовій.

Дивіться також відео за темою.

Читайте також: Продалася за 50 тисяч рублів: на Харківщині затримали експоліцейську за співпрацю з рашистами

Робіть свій внесок у перемогу – підтримуйте ЗСУ.

Головні новини дня без спаму та реклами! Друзі, підписуйтеся на “5 канал” у Telegram. Хвилина – і ви в курсі подій.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *