На Харківщині росіяни розстріляли колону авто: вбито 24 людини, серед яких вагітна і 13 дітей (оновлено) (Відео)

Шість легковиків та вантажівка “ГАЗель” були розстріляні впритул наприкінці вересня

Оновлення. Голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов повідомив, що загиблих від обстрілу автомобільної колони більше – загинули 24 людини, серед яких вагітна жінка та 13 дітей.

[social type=”telegram” url=”https://t.me/synegubov/4385″]

Нагадаємо, Окупанти на Харківщині розстріляли колону автомобілів з цивільними – щонайменше 20 людей загинули. Половина з них – це діти.

Про це повідомили в Службі безпеки України.

Злочин росіяни вчинили в так званій сірій зоні, між окупованим Сватовим Луганської області та звільненим Куп’янськом на Харківщині. Обстріл стався наприкінці вересня, інформують в СБУ.

У колоні було сім автомобілів. Напад здійснила ворожа диверсійно-розвідувальна група. Зі стрілецької зброї рашисти розстріляли майже впритул людей, які намагалися виїхати.

“Ворог вкотре довів, що його мета – знищення всіх українців, незалежно від віку і статі. Окупанти зазнають поразок на полі бою і від безвиході відповідають на них убивством мирних громадян. Та рашисти не уникнуть покарання – ми знайдемо кожного і змуcимо відповідати за вчинені звірства”, – заявив в.о. голови спецслужби Василь Малюк.

За фактом воєнного злочину відкрили кримінальне провадження (ч. 2 ст. 438 ККУ). Строків давності такі злочини не мають. Нині встановлюють остаточну кількість жертв.

Кільком людям вдалося врятуватися. Нині вони дають свідчення.

Головні новини дня без спаму та реклами! Друзі, підписуйтеся на “5 канал” у Telegram. Хвилина – і ви в курсі подій.

В Офісі генерального прокурора уточнили, що теракт стався, ймовірно, 25 вересня, коли цивільні намагались евакуюватися. Дві машини згоріли повністю. За попередньою інформацією, загинуло 22 людей, серед яких 10 дітей.

[social type=”telegram” url=”https://t.me/pgo_gov_ua/6333″]

Нагадаємо, напередодні росіяни завдали ракетного удару по гуманітарній колоні в Запоріжжі – загинуло 30 людей, поранених майже 90.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *