На Херсонщині загарбники влаштували димову завісу, а потім підірвали власний потяг – ГУР

Імовірно, вибух 31 липня став наслідком необережного поводження з боєприпасами

На залізничній станції “Каланчак” у Херсонській області окупанти влаштували димову завісу та підірвали власний потяг. Про це мовиться у повідомленні ГУР.

“На залізничну станцію “Каланчак” Херсонської області прибув ешелон із військовою технікою та боєприпасами для окупантів. О 8:00 наступного дня рашисти розпочали розвантаження ешелону. Вочевидь, з метою маскування процесу розвантаження і захисту від ударів HIMARS окупанти застосували потужні засоби задимлення”, – розповідають в розвідці.

“Приблизно об 11:20 в районі проведення робіт пролунав вибух. Точно визначити його природу не вдалося через щільну димову завісу. Втім, одразу після вибуху ешелон без жодного попередження почав рух у напрямку Криму. Особовий склад противника у паніці розбігся”, – мовиться у повідомленні.

У ГУР зробили припущення, що, імовірно, вибух 31 липня став наслідком необережного поводження з боєприпасами при розвантаженні або пожежі, що виникла як наслідок невмілого використання піротехнічних засобів у ході створення димової завіси.

Як повідомляв 5.UA, у ніч проти 30 липня українські військові влучили по рашистському залізничному ешелону, який прибув на станцію Брилівка. Ешелон налічував понад 40 вагонів з живою силою, технікою та боєприпасами.

Як повідомляв 5.UA, вранці 24 лютого росія розпочала повномасштабну війну проти України. По кількох військових об’єктах у Києві, Харкові та Дніпрі були завдані ракетні удари, а війська рф перейшли кордон під Харковом.

ЗСУ, всі спеціальні та силові служби держави були підняті за тривогою. Ворог почав інтенсивні обстріли підрозділів ЗСУ на сході – українська армія дає відсіч російським військам. В екстреному режимі працює Рада національної безпеки й оборони. Запроваджено воєнний стан. Україна офіційно направила позов проти російської федерації до Міжнародного суду ООН у Гаазі.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *