На Херсонщині ЗСУ деокупували 46 населених пунктів – очільник ОВА (Відео)

Бутрій наголосив, що ситуація в регіоні критична, та закликав жителів евакуюватися

46 населених пунктів на Херсонщині деокуповані. Про це під час онлайн-брифінгу повідомив виконувач обов’язків голови обласної військової адміністрації Дмитро Бутрій, передає “5 канал”.

Водночас він наголосив, що ситуація в регіоні критична, та закликав жителів евакуюватися.

“На Херсонщині на сьогодні вже деокуповано 46 населених пунктів, більшість – це на півночі області, яка межує з Дніпропетровською областю, і трохи на півдні, на межі з Миколаївською областю”, – заявив в. о. голови Херсонської обласної військової адміністрації. 

За словами Бутрія, на деокупованій території “є села, які практично зруйновані на 90%, – вони й сьогодні перебувають під постійними обстрілами, населення переважно виїхало, але там все ще залишаються люди”.

Як повідомляв 5.UA, вранці 24 лютого росія розпочала повномасштабну війну проти України. По кількох військових об’єктах у Києві, Харкові та Дніпрі були завдані ракетні удари, а війська рф перейшли кордон під Харковом.

ЗСУ, всі спеціальні та силові служби держави були підняті за тривогою. Ворог почав інтенсивні обстріли підрозділів ЗСУ на сході – українська армія дає відсіч російським військам. В екстреному режимі працює Рада національної безпеки й оборони. Запроваджено воєнний стан. Україна офіційно направила позов проти російської федерації до Міжнародного суду ООН у Гаазі.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *