На штаб чорноморського флоту у Севастополі напав безпілотник: що відомо про “бавовну” в окупованому Криму (Відео)

Вибухи чули і в передмісті Євпаторії

Бавовняний ранок у Севастополі. Будівля штабу чорноморського флоту росії пошкоджена через атаку безпілотника. Це підтверджує управління стратегічних комунікацій Збройних Сил України. Прокоментували іронічно: “Схоже, що в Севастополі, в будівлі штабу Чорноморського флоту розпочалась вечірка вихідного дня”, а продовжилася в передмісті Євпаторії та Бахчисараї. 

У Севастополі у рашистів палає дах. Зайнялася будівля штабу чорноморського флоту росії. Ворожий штаб атакував безпілотник. В мережі очевидці поширили відео, як дрон намагалися збити зі стрілецької зброї. З човна за стовпом чорного диму спостерігають кримчани. Місцеві, навчені роспропагандою кажуть, що чули вранці так звані хлопки, схожі на звуки петарди. І, зауважують, що чують його вже вдруге за добу.

“Вже прокинувшись і лежачи ще у ліжку, ми почули хлопки, ніби-то запускали петарди хлопці ц парку “пух, пух, пух, пух”, а потім гучний вистріл”, – сказала жителька Севастополя Наталія Горєкова.

Жителька Севастополя Маріна Шкаріна запевнила: “Ми позавтракали і почули хлопок. При чому вчора ввечері ми теж чули два подібні, коли гуляли по набережній. Так напрягаєшься трохи від цього звука”.

Окупаційна адміністрація Севастополя визнала – хвалена ППО на півострові проґавила дрон, кремлівський посіпака розважаєв поскаржився – безпілотник таки вдарив по штабу. Постраждалих та серйозних пошкоджень буцімто немає. Мешканців півострова загарбники закликали залишатися вдома.

Вибухи чули і в передмісті Євпаторії. А ще бавовною зранку накрило Бахчисарай та село в Сакському районі. Там чули два вибухи поблизу військового аеродрому. Це не останні прильоти безпілотників по ворожих військових цілях, припустив в етері “5 каналу” колишній речник генштабу Владислав Селезньов. Він вважає – штаб чорноморського флоту атакував дрон українського виробництва.

“БПЛА українських виробників наскільки вдало він відпрацював – побачимо згодом. Питання не в тому, навіть, наскільки серйозні руйнування, а той фактор, що за таких умов українські оператори спостерігають за бойовою роботою ворожих систем ППО. Можуть робити висновки і абсолютно чітко оцінювати”, – запевнив військовий експерт, речник Генерального штабу ЗСУ (2014-2017) Владислав Селезньов.

Наприкінці липня дрон вже залітав на подвір’я штабу чорноморського флоту. Тоді окупанти заявили про п’ятьох поранених і звинуватили в атаці Збройні сили України. ЗСУ назвали це провокацією. Тим часом бійці ворожої армії і російські пропагандисти наввипередки змагаються у тому, як же назвати несподівану бавовну в Криму. Удар по штабу чорноморського флоту радше психологічне залякування, аніж військова атака. Адже для для ураження цілей в України є HIMARS. А ще рашисти готуються посилювати охорону і оборону військових вузлів та командних пунктів. Ймовірно, в очікуванні нових “бавовняних” ранків і вечорів. Пересічні росіяни таку тенденцію вже помітили.

У соцмережах пишуть, що після вибухів вже стоїть черга на виїзд із Севастополя. Прогнозовано і керченський міст знову готується до тисняви. Не марнують часу і українські кіберактивісти. Вони зламали кримське телебачення. Замість звичної пропаганди та брехні про війну в Україні, місцеві дивилися звернення Володимира Зеленського та ролик про Україну.

Ганна Рибалка, “5 канал”

Читайте також: У Чорнобаївці знову гучно вибухає в районі аеродрому, а на заході Криму спрацювала ППО 

Робіть свій внесок у перемогу – підтримуйте ЗСУ.

Головні новини дня без спаму та реклами! Друзі, підписуйтеся на “5 канал” у Telegram. Хвилина – і ви в курсі подій.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *