Не буває нічого неможливого: Кулеба підбив підсумки року для української дипломатії

У 2023 році міністр очікує постачання нового озброєння від союзників та більше санкцій проти рф

Жоден клаптик української землі не стане предметом дипломатичних або військових поступок. Україна готова до миру лише у своїх міжнародно визнаних кордонах. У цьому запевняє чільник МЗС Дмитро Кулеба. Підсумки року для української дипломатії міністр підбив в інтерв’ю “РБК-Україна”, передає “5 канал”.

Кулеба наголосив, що Україна має найбільшу підтримку, яку надавали будь-якій країні, щонайменше у ХХІ столітті. 

Міністр переконаний – ЗСУ отримають західні танки та ракети ATACMS наступного року. Однак все залежатиме від ситуації на фронті. І передусім від позиції США. 

Рішення Штатів про передачу Києву системи Patriot він назвав психологічним переламом і найскладнішим моментом. 

Кулеба також визначив основні завдання української дипломатії на наступний рік. Це постачання нового озброєння від союзників. А також суворіші санкції проти рф, які знищать оборонну індустрію росії, передусім ракетно-дронову галузь. Крім того, Київ продовжить працювати над виключенням країни-терористки з Радбезу ООН. 

“Колись нам казали, що нереально, щоб Німеччина дала зброю Україні. Нам розказували, що нереально, що Америка дасть Patriot. Коли я був послом у Раді Європи, мені говорили, що нереально виключити росію звідти: як це так, як може Рада Європи без росії?! Виключили. Ми чесно визнаємо, що процес, який започаткували, не є коротким, але не буває нічого неможливого, якщо системно над цим працювати”, – заявив Кулеба.

Нагадаємо, Байден підписав бюджет США на 2023 рік

Нещодавно американський лідер затвердив рекордний оборонний бюджет країни – на суму 858 мільярдів. З них 800 мільйонів витратять на військову підтримку України. Зокрема, на закупівлю та виробництво зброї для ЗСУ.

Підтримайте журналістів “5 каналу” на передовій.

Дивіться також відео за темою: виступ Зеленського перед Конгресом США.

Робіть свій внесок у перемогу – підтримуйте ЗСУ.

Головні новини дня без спаму та реклами! Друзі, підписуйтеся на “5 канал” у Telegram. Хвилина – і ви в курсі подій.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *