Не варто повідомляти про влучання ЗСУ та види зброї, з якої армійці нищать ворога – Маляр

Вона також закликала не приписувати ЗСУ потрапляння у цивільні цілі ворога, навіть якщо дуже б цього хотілось

Інформація, яка цивільним здається не дуже цінною, насправді використовується ворогом, тому не варто під час війни повідомляти про наслідки обстрілів та види зброї, з якої українські захисники влучають у ворожі цілі. Про це в фейсбуці повідомила заступниця міністра оборони Ганна Маляр за підсумками візиту в район відповідальності оперативного командування “Південь”.

“Для цивільних осіб під час війни головне інформаційне правило – про військові дії, їх хід, наслідки, результати – першими говорять військові. Та інформація, яка цивільним здається не дуже цінною або очевидною, насправді використовується ворогом. Приміром, не треба називати види зброї, з якої ЗСУ влучають у ворожі цілі. Ми можемо це обговорювати, якщо про це повідомив Генштаб”, – зазначила Маляр.

Вона також закликала не приписувати ЗСУ потрапляння у цивільні цілі ворога, навіть якщо дуже б цього хотілось.

“Наші Збройні сили дотримують правил та звичаїв війни, встановлених міжнародним правом”, – наголосила заступниця міністра.

Як повідомляв 5.UA, вранці 24 лютого росія розпочала повномасштабну війну проти України. По кількох військових об’єктах у Києві, Харкові та Дніпрі були завдані ракетні удари, а війська рф перейшли кордон під Харковом.

ЗСУ, всі спеціальні та силові служби держави були підняті за тривогою. Ворог почав інтенсивні обстріли підрозділів ЗСУ на сході – українська армія дає відсіч російським військам. В екстреному режимі працює Рада національної безпеки й оборони. Запроваджено воєнний стан. Україна офіційно направила позов проти російської федерації до Міжнародного суду ООН у Гаазі.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *