Не довіряйте росіянам: у США прокоментували вбивство військовополонених в Оленівці

У Пентагоні нагадали, що росіяни мають чимало уламків від HIMARS

У Пентагоні прокоментували ракетний удар росіяни по колонії Оленівка на території тимчасово окупованої частини Донеччини, де знаходилися українські військовополонені. Там наголосили, що росіянам не можна вірити, нагадавши, що окупанти мають уламки від HIMARS. Про це повідомили в “УП“.

“Що стосується військовополонених, ми чуємо ті ж повідомлення, що і ви. Думаю, я б сказав вам, що у мене немає остаточної інформації про те, що саме сталося. Я хотів би попросити, щоб ми виявляли деяку обережність щодо того, що нам кажуть росіяни, просто тому, що ми знаємо, що в минулому вони робили кілька заяв, які не були близькими до істини”, – зазначив військовий чиновник.

Він наголосив, що в росії є багато уламків від ракет HIMARS, тому продемонстровані уламки ракет нічого не означають.

“Росіяни заявили, що у них є частини HIMARS, які використовувалися. Слухайте, але ж у росіян багато уламків від HIMARS, так? Я маю на увазі, що українці, чи знаєте, надіслали їм багато HIMARS. Тож мене б це не здивувало. Мене також не здивувало б, якби росіяни… ввели б нас в оману та сказали б нам, що це зробили українці”, – сказав представник Пентагону.

Нагадаємо, патронатна служба “Янголи Азову” підтвердила інформацію про удар по колонії в Оленівці, де утримують полонених полку “Азов”.

Організація з’ясовує імена загиблих і постраждалих через свої канали.

Також, СБУ перехопила телефонні розмови, в яких окупанти підтверджують, що саме російські війська винні у вибуху в колонії окупованої Оленівки.

Читайте також: Білецький оголосив “полювання” на причетних до масового вбивства полонених в Оленівці.

Як повідомляв 5.ua, Генштаб ЗСУ підтвердив, що російські окупанти здійснили прицільний навмисний артилерійський обстріл колонії в Оленівці. 

Раніше у ЗМІ з’явилася інформація, що рашисти заявили про нібито загибель 40 українських полонених у колонії в Оленівці – у ГУР офіційно це не підтверджують.

Головні новини дня без спаму та реклами! Друзі, підписуйтеся на “5 канал” у Telegram. Хвилина – і ви в курсі подій.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *